| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
sunchobg Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 7:31 Заглавие: Питане за маса за платки |
|
|
Питането ми е следното :
Имам дипломна работа за маса за правене на платки , някой може ли да ме насочи или да ми каже къде да ровя за материали? Мерси предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 7:54 Заглавие: Re: Питане за маса за платки |
|
|
| sunchobg написа: | | ...Имам дипломна работа за маса за правене на платки , .... |
Поясни малко.  |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 07, 2007 14:16 Заглавие: Re: Питане за маса за платки |
|
|
| sunchobg написа: | Питането ми е следното :
Имам дипломна работа за маса за правене на платки , някой може ли да ме насочи или да ми каже къде да ровя за материали? Мерси предварително  |
Мисля че те разбрах. Задали са ти да направиш дипломна работа на тема за правилното опроводяване на масата върху печатна платка. Ето тук има огромна статия за правилно проектиране на печатни платки, включително и цял раздел за правилното опроводяване на масата. За съжаление е на руски, не можах да ти намеря на български. Един съвет: опитай се да формулираш по-правилно въпросите си занапред за да могат повече хора да ти помогнат. И ако поне малко ти е интересна електрониката не я подминавай само със завършването на училище и диполомната работа. Попрочети това онова и малко да се задълбаеш ще ти стане интесно. Повярвай ми изключително интересна наука е. Успех!  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 6:39 Заглавие: Re: Питане за маса за платки |
|
|
| RC написа: | | sunchobg написа: | | ...Имам дипломна работа за маса за правене на платки , .... |
Поясни малко.  |
Значи става въпрос за самото място кудето се поставя платката , като елемент и вече се залива и дообработва, представлява нещо като сканираща маса, само че в средата има доста голяма дупка за да може да се постави заготовката за платка:) |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 6:56 Заглавие: Re: Питане за маса за платки |
|
|
| Anonymous написа: | | Значи става въпрос за самото място кудето се поставя платката , като елемент и вече се залива и дообработва, представлява нещо като сканираща маса, само че в средата има доста голяма дупка за да може да се постави заготовката за платка:) |
Опссс... , а някой по-горе твърдеше, че е разбрал питането.
Къде учиш?
И за каква степен на образование става дума, защото до тук нищо не разбрах
Питането с какво е свързано:
- с производството на самата платка, или
- или с производството на електронен модул на базата на платката (самото насищане на платката).
Но и в двата случая изказаните предположения и термини звучат меко казано малко абсурдно
| Цитат: | | платката , като елемент и вече се залива и дообработва.....сканираща маса....доста голяма дупка....заготовката.... |
Ако все пак става дума за първото, то за целта има цяла производствена линия с последователност от не една и две операции и по никакъв начин не може да бъде сведено до една "маса" (работно място). |
|
|
 |
madjurov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 8:13 Заглавие: |
|
|
Как не разбра бе колега? Става въпрос за голяма дупка!! _________________ Бъдете здрави! |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 08, 2007 8:42 Заглавие: |
|
|
Млади колега, когато си защитаваш дипломната работа в никакъв случай не приказвай за "дупки". В техниката няма "дупки" - има "отвори".  _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
sunchobg Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 23:46 Заглавие: маса за печатни платки |
|
|
| Фикри Нури написа: | Млади колега, когато си защитаваш дипломната работа в никакъв случай не приказвай за "дупки". В техниката няма "дупки" - има "отвори".  |
За отворите и дупките ми е ясно , благодаря за напомнянето:) |
|
|
 |
sunchobg Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 23:51 Заглавие: маса за печатни платки |
|
|
Значи малко да поясня , щото явно не сум до сега, става въпрос за проектиране маса за печатни платки, а какво ще се прави на нея....можеби заливане или отворите , може и някои спойки ..знам ли , та тя трябва да представлява нещо като сканираща маса( ако на някой му говори нещо), която в горната си част има отворна който се монтира самата платка и той би трябвало да е подвиижен .
За това става въпрос, ако някой знае нещо или поне куде да прочета нещо моля за съдействие  |
|
|
 |
vstoykov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 20:08 Заглавие: Re: маса за печатни платки |
|
|
| sunchobg написа: | Значи малко да поясня , щото явно не сум до сега, става въпрос за проектиране маса за печатни платки, а какво ще се прави на нея....можеби заливане или отворите , може и някои спойки ..знам ли , та тя трябва да представлява нещо като сканираща маса( ако на някой му говори нещо), която в горната си част има отворна който се монтира самата платка и той би трябвало да е подвиижен .
За това става въпрос, ако някой знае нещо или поне куде да прочета нещо моля за съдействие  |
Възможно е да става въпрос не за "сканираща маса", а за "екранираща маса" т.е. да става въпрос за екраниране, а не за сканиране.
Ако все пак не съм познал е добре да разясниш що е то "сканираща маса", защото четящите във форума не могат да се сетят (вероятно защото такова понятие не съществува). |
|
|
 |
|