| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 14:07 Заглавие: Monitor KTC K7002FD |
|
|
| Търси се схема за монитор KTC K7002FD.Проблема му е че няма синхронизация с компютъра.Собственото му меню е в синхрон.Пробван е друг дъмп,който е на китайски и има решетка за настройка на геометрията, но синхронизация със компютъра няма.Синхроимпулсите от компютъра стигат до синхропроцесора S1D 2511C01-AO.Странна работа. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
aresibo Нов потребител

Регистриран на: 11 Май 2007 Мнения: 15 Местожителство: там дето гарга не каца
|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 19:39 Заглавие: |
|
|
Ето ти дъмп който съм свалил от работещ монитор [url=http://store4.data.bg/uqmiqnko/my%20soft/KTC%20'17%20-%207002D_JAR%20Computers.rar]KTC '17 - 7002D[/url] но не съм убеден много че това ще ти помогне
Пиши какво е станало.
п.с - мразим KTC-та  |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 10:38 Заглавие: |
|
|
Погрешно натиснах бутон" нова тема" и сега отговора се намира в тема със същото заглавие.Ще направя опит да доведа отговора тук но не знам дали ще успея.Може би модераторите ще ми помогнат.
Edit от RC ето го
Монитора се оправи но по много странен начин.Изтрих си една памет 24С04 и реших да видя какво ще се получи.Включих го без да е свързан към компютъра.Излезе табелката която показва че не е включен кабела към компютъра изместена вдясно.Периодично се вкючваше решетката за настройка на геометрията и някаква картина но несинхронизирана така и не разбрах каква е.Направих си извод ,че проблема не е в дъмпа а някъде в синхропроцесора или около неговите външни елементи.Свързах го към компютъра и започнах да опипвам с пръсти пиновете на синхропроцесора ,за момент успях да синхронизирам макар и на кратна честота.За по сигурна връзка взех първия попаднал ми кондензатор и започнах да търся пин за принудителна синхронизация.От 1 и 2 пин подавах за секунда на следващите до 5пин с този кондензатор.Лошото е, че не си направих запис на реда на пробите,защото два три пъти монитора" изръмжа "и " изписка".
Предупреждавам опасността да дефектира хоризонталната развивка е напълно реална!
Кондензатора който аз използвах е 100 нф керамичен.В момента монитора работи .
Странно но факт. _________________ LZ4XH
Последната промяна е направена от Dimow на Пон Май 14, 2007 11:05; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 10:57 Заглавие: |
|
|
Отново благодаря на RC! _________________ LZ4XH |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 16, 2007 17:52 Заглавие: |
|
|
Днес монитора пак няма синхронизация.Явно трябваше да се смени синхропроцесора ,но понеже работи цял ден предположих ,че интервенцията е успешна.За съжаление не е така.
Затова при такъв случай ,сменяйте дефектния компонент а не се опитвайте да го възстановявате .
Схемичка няма ,вероятно няма и да има,монитора е все още ново производство. _________________ LZ4XH |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2007 8:53 Заглавие: |
|
|
Преди да закрия темата искам да благодаря на aresido за желанието и положените усилия да помогне.
Чудодо което се случи, като всяко чудо трая само три дни.
И така, закривам темата. _________________ LZ4XH |
|
|
 |
|