|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 22:15 Заглавие: Проверка на изправноста на TOP222Y |
|
|
Здравейте, интересува ме има ли сигурен начин да установя изправността на въпросния TOP222Y , намиращ се във високоволтовата част на едно импулсно захранване? Елементарната проверка на проводимоста с аналогов и цифров уред установи еднопосочна проводимост в преходите SOURCE-DRAIN и SOURCE-CONTROL
На фигура 14 от datasheet-а има опитна постановка и дали е приложима за проверката?
Това е доста екзотичен елемент за мен и не съм се сблъсквал досега с приложенията му.
Благодаря предварително! _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 22:26 Заглавие: |
|
|
По-скоро фиг.15 ако имаш възможност за достъп до характериограф.
Може и с 14 но трябва да се подходи внимателно, за да не стане изпитанието последно и разрушаващо. |
|
|
 |
no money Опитен потребител

Регистриран на: 02 Яну 2006 Мнения: 198 Местожителство: Бургас/Созопол
|
Пуснато на: Вто Май 15, 2007 23:17 Заглавие: |
|
|
За съжаление, нямам достъп до характериограф, имам само осцилоскоп. Виждал съм схема, как да си направим характериограф за биполярни транзистори, но едва ли ще са съвместими и ще си струва усилията. Много по-лесно би било директно да заменя елемента с нов, дори и този да е здрав.
Всъщност става въпрос за едно марково компютърно захранване Seventeam, което не е чак толкова ценно и спокойно може да бъде заменено с друго. Доста нетрадиционна схема и качествени компоненти на поразия, та ми стана жал да отидат за донори по други направления.  _________________ Времето е най-ценният ни ресурс, защото е единственият който не може да възстановим. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|