| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
enthusiast Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 28, 2007 14:59 Заглавие: Проблем с HITACHI видео VT-517E |
|
|
Колеги имам едно видео HITACHI VT-517E което не мога да подкарам.
Проблема е в това, че Q1505 има късо колектор-емитер, а самия транзистор е здрав. Другото интересно е това, че през едни мостчета се затваря на късо веригата колектор-емитер. Звучи абсурдно но изглежда факт. Ако, някой знае за какво говоря нека помогне. Замалко да пропусна, че заради това късо гори единия предпазител в захранването в резултат на което дисплея не светва. Предварително Благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 28, 2007 18:11 Заглавие: Re: Проблем с HITACHI видео VT-517E |
|
|
| enthusiast написа: | | Другото интересно е това, че през едни мостчета се затваря на късо веригата колектор-емитер. Звучи абсурдно но изглежда факт. |
На първо четене ,ако въобще е работило някога това видео,то
проблема е във ....
Прегледайте още веднаж схемата и изпълнението и...логиката  |
|
|
 |
valentin subashov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 28, 2007 20:33 Заглавие: |
|
|
Колега писал преди мен,на първо четене като не знаеш не би трябвало да се обаждаш.
Доколкото си спомням(отдавна беше) този транзистор е стабилизатор на напрежението за капстан мотора.Действително е окъсен заводски с едно мостче,но за мен целта е била да се вдигне напрежението за да пренавива малко по-бързо.Малко трудно е да се проследи къде отиват пътечките,но проследи-ако е за капстан-мотора като откачиш куплунга му късото трябва да изчезне.Понеже не си спомням защото беше отдавна а и схема нямам,но ако все пак този стабилизатор случайно захранва мотора на видеоглавите,то трябва да отпоиш или интегралната схема за мотора на видеоглавите или съответното краче на интегралната схема за да видиш дали късото не е в нея.Интегралната схема стои на основната платка отгоре и голям сноп(ако не се лъжа сини)кабели стига до мотора на видеоглавата. |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 28, 2007 21:32 Заглавие: |
|
|
| Търси проблема другаде, не е в този транзистор. |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 28, 2007 23:12 Заглавие: |
|
|
| valentin subashov написа: | | Колега писал преди мен,на първо четене като не знаеш не би трябвало да се обаждаш. |
ДА!Приех критиката, ВИ!
Моите уважения към всички в този Форум!
ГЛАВНОТО е някой нещо да научи!Аз също! |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2007 5:32 Заглавие: |
|
|
| И аз имам същото ,едно време се чудих на това мостче ,но после открих ,че една шина на платката е срязана ,също фабрично ,така че всъщност няма късо К-Е на транзистора. Тези дни и моето ще го гледам ,че нещо почна да блокира процесора и ще видя пак къде точно беше. |
|
|
 |
enthusiast Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2007 10:17 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на всички които се включиха, и за съветите. Мисля да се пробвам отново, макар да нямам схема. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юни 29, 2007 13:43 Заглавие: |
|
|
| Кой бушон ти гори ,защото не знам да имат нещо общо със -30 волта и отоплението на дисплея. Виж LB1624H дали дава късо -тя се захранва от тези 15 волта ! Освен това виж и зареждащия мотор да не е блокирал ,управлението му BA6209U4 също ползва тези 15 волта през R917-4.7 ома. Между другото ,това захранване няма нищо общо с капщан мотора! Той се захранва от Q1507 като има управление в базата за ускоряване на оборотите при пренавиване. |
|
|
 |
|