| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 23, 2007 11:05 Заглавие: Задачка-закачка за GSM |
|
|
| Имам за задача да направя схемичка с рид-реле чиито контакти са свързани на бутон YES на стар GSM .Та целта на схемичката е следната е следната: При подадено захранване , затваряне или отваряне на някакъв контакт, рид контакта да се затвори на два пъти за 0,3-0,5 сек през интервал от 1-2 секунди за да може GSM-а да набере последния набран номер.Това ще се поставя на врата и когато тя бъде отворена GSM ще извести за това.Не е задължително тези времена да са точно спазени ,държи се на простота и надеждност |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 1:01 Заглавие: |
|
|
може да използваш два таймера 555 с различни времена в чакащ мултивибратор _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 3:16 Заглавие: |
|
|
Може да ползваш и опцията "Бърз набор" на някоя стара Nokia, примерно като се задържи бутона 2 набира номера който е зададен... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 8:34 Заглавие: |
|
|
| Не съм имал Nokia ,и не съм ползвал тази функция на GSM ,но ако е така значително ще опрости задачата. |
|
|
 |
Vladimir Diankov Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 11:13 Заглавие: |
|
|
Имам разработена схема с PIC16f628A
Много е надеждна и проста.
Имам такава инсталирана на вилата и съм много доволен. Телефона е ериксон т628 с 2 бутона Yes No . аз управлявам и вдата с две рид релета и има предвиден изход за аларма.
Ако те интересува пиши ми на майла |
|
|
 |
Dobri Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 11:18 Заглавие: |
|
|
| fikret написа: | | Не съм имал Nokia ,и не съм ползвал тази функция на GSM ,но ако е така значително ще опрости задачата. |
Почти всички телефони е имат тази функция. Това става с бутоните от 1 до 9 , но на много единицата е запазена за бързо набиране на гласова поща Има начини и това да се избегне, но при положение че ти трябва само един номер, имаш достатъчно голям избор от другите свободни бутони (2-9). Номера който е вкаран на съответната позиция в сим картата се избира при натискане и задържане на съответния бутон. |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 13:36 Заглавие: |
|
|
На 1-ицата номера за гласовата поща може да е нормален номер, само че се задава от друго място в настройките  _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
angele Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 17:05 Заглавие: |
|
|
Правил съм навремето това,но много по-елегантно с PIC и телефон с модем /стар сименс S35,но става и с какъвто и друг с модем/-връзката е през буксата на телефона
При нарушаване на зоната изпраща СМС на даден номер.Също при приемане на СМС отключва вратата _________________ Az sam |
|
|
 |
marinov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Мар 25, 2007 20:45 Заглавие: |
|
|
| angele написа: | Правил съм навремето това,но много по-елегантно с PIC и телефон с модем /стар сименс S35,но става и с какъвто и друг с модем/-връзката е през буксата на телефона
При нарушаване на зоната изпраща СМС на даден номер.Също при приемане на СМС отключва вратата |
ами да - това е начина!И възможностите са много и цената не е толкова висока  |
|
|
 |
fikret Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 26, 2007 9:00 Заглавие: |
|
|
| Благодаря за идеите.Наистина тука се мотаеше една стара Nokia и направо пасна за идеята. |
|
|
 |
|