| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 18:25 Заглавие: TV-A215KE бяга от канал |
|
|
| Телевизорът бяга от канал/картината се появява и изчезва/.Тунера е здрав-профилактично сменен.Филтрови кондензатори около МЧУ подменени.С настройка на VCO картината се стабилизира,но в това състояние е без цвят.Моля за съвет. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 18:44 Заглавие: |
|
|
кондензатора в бобината на МЧУ.Сменяш,регулираш отново бобината и си в джаза. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 17, 2007 19:18 Заглавие: |
|
|
Само да вмъкна какво си патих с такъв филтър .Наскоро даже търсих схема за един Самсунг защото мислех че проблема ми е в телетекса а се оказа именно в тоя филтър.Картината ту се покаже за десетина секунди ту се размаже пак блесне и все така. И аз свалих филтърчето счупих кондензаторчето запоих филтъра отново и поставих външен 86pf. Обаче остана много критичен .Слагах различни стойности кондензатори и все тая.Понеже междинната схема беше А241 взех от МЧУто на В.Търново и схемата и двата филтра махнах тия дето бяха на телевизора и с по дълги крачета запоих новите .Понеже в новите филтри вътре няма кондензатори запоих си външно тия дето си бяха в МЧУто на В.Търновото. Каква ми беше изненадата че сега филтъра на АФТто се настройваше в големи граници и не беше критичен .Значи оригиналния филтър прави беля въпреки че на омметър бобинката е здрава а външно кондензаторите са с еднакъв капацитет.Може би броя на навивките да е друг или отражение дава и самия диаметър на който са навити .Та извода който си направих е че понякога и премахването и слагането на ново кондензаторче не премахва проблема. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 11:04 Заглавие: |
|
|
| Благодаря на отзовалите се.Добавих кондензатор 68pf,но смених и самата бобина/стори ми се че магнитопровода се е напукал/. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 18, 2007 11:44 Заглавие: |
|
|
Поначало знам че бобините в МЧУ почват да пътуват по 2 причини-
По-често-кондензатора на кръга
По-рядко-изменяне заради стареене на магнитните свойства на ферита.И тва ми се е случвало.
Така че ако кръгът упорито плува и телевизора през месеци идва за донастройка,дори и с нов кондензатор-не е лошо да се смени и самата сърцевина. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 6:55 Заглавие: |
|
|
За да не помислите че лъжа /Защото имам тоя адет сегис тогис / ето ви снимчица как стана с тия по-големи филтри.
 _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
|