| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 19:23 Заглавие: шотки диоди-съпротивление в обратна посока |
|
|
| диодите са S10C40C два в един корпос от захранване на комп.по ниакаква причина е спрял вентилатора и едната двойка диоди е пробила.тази за която споменавам има в обратна посока около 700-800 килоома/в права около 20 ома/нормално ли е това.благодаря. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 19:38 Заглавие: |
|
|
По-коректното мерене на диоди пък били те и Шотки (и въобще на полупроводников преход) е с генератор на ток с определена големина като се отчита пада на напрежение в/у прехода в права посока. Това е смисъла на символа за диод нарисуван на уредите.
В права посока (ако се ползва "цифров" уред) трябва да са от порядъка на 0,2-0,3 за изправен преход, а в обратна безкрайност.
Това което пишеш, че си премерил може и да е добре, но не е ясно с какво си го мерил. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 19:45 Заглавие: |
|
|
| мерих ги със стрелкови уред.при измерване на други,изправни диоди в обратна посока съпротивлението е безкрайно,но при споменатите не е така.дали е допустимо за шотки диодите или и тези са си заминали. |
|
|
 |
old4 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Май 14, 2007 21:17 Заглавие: |
|
|
За коша са.  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Май 20, 2007 15:58 Заглавие: |
|
|
| В момента имам при мен едно изправно АТХ.Свалих едната двойка Шотки,и в обр. посока ми отчита около 1.4 мегаома.Не се занимавам често с тези захранвания,но по спомени,обратното съпротивление на тези диоди не е "безкрайно",както при "обикновените".Аз също ги меря със стрелкови уред/така съм свикнал,при проверката на PN преходите/.Вероятно,зависи и от конкретния тип диод. |
|
|
 |
danco Опитен потребител

Регистриран на: 13 Ное 2004 Мнения: 985 Местожителство: Бяла Слатина
|
Пуснато на: Нед Май 20, 2007 19:54 Заглавие: |
|
|
Здрави са диодите,така дават. _________________ Skype - danco64 |
|