| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 9:12 Заглавие: Снощи Енергото ми пусна малко повече напражение !!! |
|
|
Сножи ходих да гледам абитурентите (Механотехникума) и като се прибрах към 1:30 гледам уличните лампи ярко светеха по силно и по бяло от обикновено.Та си викам ей днеска сигурно са ги сменили.Влизам в банята и там светлина да те убие.В същото време майка ми ми съобщи че както е гледала телевизия
изведнъж чула странен звук от суббуфера на 5.1 системата -като изпускане на балон ,в следващият момент от телевизора почнало да излиза пара.
Ръгам аз фазомера у контакта свети ръгам у другата дупка пак свети!
Офазена нула
Звъним аз на дижурните от енергото никой не дига звуним на друг телефон-пак никой не дига!!!
Цяла нощ си бяхме с модерно напражение!!Преди половин час отстраниха повредата.
Какви действия е най -адекватно да се предприеме в момента?
А телевизора го отворих-Funai MK7 TV1400A пробил e електролитния кондензатор?
Как мислите дали ще е само той или направо да го мятам към некой сервиз.
Системата за домашно кино въобще не иска да запали!
Компютъра(в момента пиша от него) е здрав ама незнам дали не требе некой да му направи диагностига!
Абе въобще простотията е пълна!!!
Ако някой може да даде некакъв съвет ще съм му много благодарен _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 10:12 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | Направо си за сервиз. Като излезе електролита на кондензатора и олее платката стават и още поразии. |
Точно това е олял я е!!!
А към енергото мога ли да предява жалба? _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 10:12 Заглавие: |
|
|
Така и така ще ходиш до сервиза за домашното кино ами мятай и телевизора ,защото освен електролита може и да има и други дефектирали неща .А колкото до компа ,отвори го и раззгледай дали няма подути кондензатори по дъното ,след това отвори захранването му и гледай пак за същото особенно двата големи по 100мф на 200волта ,ако няма затваряш всичко и чакаш да ти ремонтират в сервиза киното и т.в.то Успех  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
andrey1988 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 10:16 Заглавие: |
|
|
| Проблема с високото напрежение (както го описваш) предполагам че е от това че ти се е откачила (разхлабила) нулата и си попаднал между две различни фази , и след като казваш че и по улицата лампите са светили ярко значи това не е проблем на твоята инсталация и мисля че има как да подадеш жалба срещу енергото. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 10:23 Заглавие: |
|
|
| andrey1988 написа: | | Проблема с високото напрежение (както го описваш) предполагам че е от това че ти се е откачила (разхлабила) нулата и си попаднал между две различни фази , и след като казваш че и по улицата лампите са светили ярко значи това не е проблем на твоята инсталация и мисля че има как да подадеш жалба срещу енергото. |
И други комший се оплакват с изгорели уреди-всичко дето било включено-най-гадното беше че им намерих телефона на Енергото звънях им -беше към 1:30 вечерта ама имах чувството че някой
дига телефона и го държи отворен е така.
След това разбрах от съседите че това станало към 11:30 и те още тогава
звънели ама никой не им вдигал и на тях.
А така при офазена нула -всичко май що е занулено отива под напражение- декой да си барне готварската печка - безплатна фризура
абе улавщина отвсякъде _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 11:56 Заглавие: |
|
|
Компютъра вероятно се е разминал само със захранващ блок.Останалото-на сервиз.
Оплаквания-нали знаеш в България как е-към "арменския поп". _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 12:09 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | Компютъра вероятно се е разминал само със захранващ блок.Останалото-на сервиз.
Оплаквания-нали знаеш в България как е-към "арменския поп". |
На компа нищо му няма и сега пиша от него. Погледнах дъното читаво е,захранването не ми се отваря (пък и последният път дето се опитвах да отремонтирам сам едно такова АТХ захранване такъв ток ме праа-мани мани)че има некаква лепенка на него а некой части са ми още у гаранция да не стане гаф.
Все пак съм си пуснал една програмка дето следи напраженията на захранване то и си мисля че всичко е ОК-поне за сега.
 _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 14:33 Заглавие: |
|
|
| Извинявай, откъде я свали програмата? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Май 23, 2007 14:49 Заглавие: |
|
|
| ShaGratH^ написа: | | Извинявай, откъде я свали програмата? |
Върви с дъното -Asus K8N-на диска с драйверите
Иначе - тегли http://www.softpedia.com/get/System/System-Info/ASUS-PC-Probe.shtml
За други дъна май не става пък и различните модели на Asus има различни версий _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
|