| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 12:54 Заглавие: Виене и цвърчене само при запален двигател!!! |
|
|
Виене и цвърчене само при запален двигател от говорутелите, три лентови са! Това нещо ми се случи преди няколко дена, а преди това го нямаше. С касетофон и усилвател съм!! Когато двигателя е само на контакт няма проблеми, но запаля ли го..... мъка ! Пробвах дали проблема не е нещо от усилвателя и вързах към него МП3 плеър и нямаше проблем!! Казаха ми за филтър който се слага на "+" преди захранването, търсих в няколко магазина, но не намирам! Моля за съдействие, много ще съм благодарен...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 13:44 Заглавие: |
|
|
Има вероятност да са ти се износили четките на динамото, не контактуват добре с колектора в следствие на което се получава искрене, недостатъчно зареждане (почти нищожно) и тези шумове да идват от там.
Това е просто предположение и съдя за това, тъй като имах същия проблем с радиото на колата, като след като започнаха да се чуват тези шумове, за отризателно време докато се усетя за 2 дена и акумулатора ми беше напълно празен. Проблема се оказа в четките на динамото. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 13:49 Заглавие: |
|
|
| Какво да направя? Акумолатора иначе е чисто нов, а какви са тези филтри където се слагат на "+" преди касетофона? От къде мога да си взема такъв филтър? |
|
|
 |
Quantum Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 13:58 Заглавие: |
|
|
Попринцип в съвременните авто-радиокасетофони има фабрично вграден такъв филтър и незнам дали има нужда от слагане на допълнителен (филтрите най-често представляват бобина и кондензатор) по-скоро търси проблема някъде другаде по електрическата инсталация. Ако автомобила е с бензинов двигател шумове могат да идват и от делкото и бобините.
След като казваш че преди не е правело така и изведнъж се е появил този шум едвали ще е поради неекранирани кабели и т.н.
А променя ли се честотата на шумовете при промяна на оборотите на двигателя (при подаване на газ)? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 14:00 Заглавие: |
|
|
След като си написал това | Anonymous написа: | | Това нещо ми се случи преди няколко дена, а преди това го нямаше. | логично е да се предположи, че нещо става по електроинсталацията на автомобила, така че по-добре си насочи усилията там.
Причините могат да бъдат различни.
Филтъра по захранването на касетофона само ще скрие проблема (ако успее) но няма да го реши.
Ако си направиш труда и се възползваш от Търсенето по форума ще намериш подобни четива - какво представляват, как могат да се направят или от къде да се купят.
Но при положение, че проблема се е появил отскоро според мен трябва да търсиш причината. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 14:26 Заглавие: |
|
|
| Quantum написа: | Попринцип в съвременните авто-радиокасетофони има фабрично вграден такъв филтър и незнам дали има нужда от слагане на допълнителен (филтрите най-често представляват бобина и кондензатор) по-скоро търси проблема някъде другаде по електрическата инсталация. Ако автомобила е с бензинов двигател шумове могат да идват и от делкото и бобините.
След като казваш че преди не е правело така и изведнъж се е появил този шум едвали ще е поради неекранирани кабели и т.н.
А променя ли се честотата на шумовете при промяна на оборотите на двигателя (при подаване на газ)? |
При подаване на газ и пищенето разте... нямаше го преди няколко дни и всичко беше ок! Нищо не съм правил по колата или инсталацията и се появи ненадейно... |
|
|
 |
sbirov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 15:47 Заглавие: |
|
|
| Quantum написа: | Попринцип в съвременните авто-радиокасетофони има фабрично вграден такъв филтър и незнам дали има нужда от слагане на допълнителен (филтрите най-често представляват бобина и кондензатор) по-скоро търси проблема някъде другаде по електрическата инсталация. Ако автомобила е с бензинов двигател шумове могат да идват и от делкото и бобините.
Напълно съм съгласен с Quantum.Търси някой да ти провери колата  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 15:57 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички  |
|
|
 |
zapad Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 20:12 Заглавие: |
|
|
| има едно кабелче за възбуждане на генератора,,откачи го за момент ,генератора ще спре да зарежда и ако проблема ти изчезне ,значи там е заровено кучето |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Май 19, 2007 20:32 Заглавие: |
|
|
Ще пробвам, благодаря!!! Ще споделя какво е станало...  |
|