Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Боядисване на "стъкло"

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Aleks_bg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Май 18, 2007 23:31    Заглавие: Боядисване на "стъкло" Отговорете с цитат

Интересувам се дали някой може да ми каже по какъв начин мога да си боядисам - (оцветя) стъкла в различни цветове?И с какви бои става номера...
...........................................................................................................
Имам едни тела от "фенер"на които искам да им боядисам стъклата в съответните цветове за "Цветомузикална уредба" (Червено;Зелено и Синьо),и да ги ползвам тях за целта.
Ако някой знае нещо по въпроса ще съм му благодарен за помощта Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
tehnica
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ЕЛХОВО

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2007 8:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Нитроцелулозен лак или най-добре с прозрачно фолио.
Aleks_bg
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2007 16:41    Заглавие: Отговорете с цитат

БЕЗЦВЕТЕНИЯТ НИТРОЦЕЛУЛОЗЕН ЛАК НЦ-02 се употребява като основен лак за нитроцелулозни емайллакове, грундове, китове и други, както и за лакиране на дървени ... т.н.
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
аха - да...ама как мога самото стъкло да боядисам (оцветя)за да стане в някакъв цвят - (Червено;Зелено или Синьо)?с какви бои?...,а следкато се оцвети - може да се мине със този лак...
или...
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Съб Май 19, 2007 22:15    Заглавие: Отговорете с цитат

А що не си купиш цветни лампи?Или искаш да ги оцветяваш лампите като за спорта?
Върнете се в началото
Гост

МнениеПуснато на: Нед Май 20, 2007 0:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
А що не си купиш цветни лампи?Или искаш да ги оцветяваш лампите като за спорта?

аз искам да оцветя предното стъкло,а не на лампата.(А и аз ще използвам от малките лампички 220V/15W защото пасват идеално в светоотразитела от фенера.иначе за нови тела ще ми излезе скъпо сигурно)
Пробвах със маркери да оцветя предното стъкло - става малко на лентички ама ако ненамеря друг начин...и с това ще се задоволя Smile
Върнете се в началото
valentin subashov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Нед Май 20, 2007 11:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Някога в каталога на "Конрад" съм гледал такива топлоустойчиви бои за оцветяване стъклото на лампите.
Не ползвай ацетонови бои,защото и след 100 години като се нагреят и миришат на ацетон,освен ако не искаш да "дишаш лепило" безплатно с музиката.
Едно време като си правехме цветомузики вземахме от театрите цветни плаки за прожекторите.
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пон Май 28, 2007 10:21    Заглавие: Отговорете с цитат

Точно в конрад в Стара Загора бях гледал такива цветни плаки, а не боя/лак... мисля, че не струват скъпо
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети