| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Чет Май 31, 2007 17:12 Заглавие: JVC C-21Z сканиране |
|
|
| Тв-ра е пострадал от мълния.Проблема е,че варикапното към тунера и за 3-те подобхвата се променя/плавно/от 9 до 20 волта.Самите подобхвати се захранват коректно.Дали проблема е в проца,или да търся причината в синтезатора и по веригата.Сложих тунер:GDC/ET-3D1-EW.Дали същия е хипербанд. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Май 31, 2007 17:43 Заглавие: |
|
|
Според мен проблема е в процесора .Напрежението за варикапите трябва да се мени плавно от около 1 до около 28 волта. А доколкото разбирам то се мени в по малки граници.
Когато настройваш намира ли някакви програми? |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2007 17:51 Заглавие: |
|
|
| Anonymous написа: | Според мен проблема е в процесора .Напрежението за варикапите трябва да се мени плавно от около 1 до около 28 волта. А доколкото разбирам то се мени в по малки граници.
Когато настройваш намира ли някакви програми? |
Програмите в "отрязъка" 9-20 волта, ги намира.Всъщност пробвах тунера с външен източник/0-30 волта/и ниската част на метровия е добре.Другите подобхвати след малко ще ги пробвам.Не съм пробвал и дали запаметява. |
|
|
 |
optron2001 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2007 18:36 Заглавие: |
|
|
Как се държи в останалите обхвати.Хваща ли нещо.
След малко затварям магазина и утре ще продалжим. |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2007 18:46 Заглавие: |
|
|
| Тунера определено е хипербанд.Хваща всички възможни програми от кабелната,но с външен 0-30 волта.Иначе запаметява тези,които хваща при гореспоменатия проблем със сканирането.Всъщност клиента държи най-вече на програмите в долната част на метровия и ще го излъжа/Тв-ра разбира се/да ги" докара" тези програми,но това ,след като съм убеден,че проблема е единсвено в проца. |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2007 19:04 Заглавие: |
|
|
Преди повредата хващал ли е програмите на които държи клиента ?
По спомен , един от моделите на JVC който няма хипребанд ограничаваше именно чрез варикапното , но за трите обхвата беше различно като стойност. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
helios Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Май 31, 2007 19:22 Заглавие: |
|
|
| Noel написа: | Преди повредата хващал ли е програмите на които държи клиента ?
По спомен , един от моделите на JVC който няма хипребанд ограничаваше именно чрез варикапното , но за трите обхвата беше различно като стойност. |
Преди повредата явно ги е хващал.Нали за това е тук,само по този проблем.Сложих отново "неговия" си тунер и долната част на метровия също е ОК,но с външно 0-30 волта.Започвам да си мисля за "химий".Междувпрочем,и на трите подобхвата,когато сканира,варикапното е все 9-20 волта. |
|
|
 |
Gena Опитен потребител

|
|
|
 |
helios Опитен потребител