| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Trinity Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 05, 2007 2:43 Заглавие: "Цветомузика 2" 3 канала x 10W/12V [Neomontana] |
|
|
Привет на всички.
Тези дни събрах схемичката (Scheme1, Scheme2) и въпреки че не съм я тествала имам въпрос-два.
Зная, че е елементарно, но все пак бих се чувствала по-сигурно, ако попитам...
1-во: Искам следното нещо: 3 канала (от цветомузиката) + 1 самостоятелен постоянно светещ. Захранване - от адаптор (12V). Брой на диодите - (около) 20, по равен брой във всеки канал (става дума за силносветещи неонови диоди - слагат ги по запалките). Въпросът ми е: по какъв начин да ги свържа (последователно/паралелно) за най-сполучлив ефект и какво съпротивление да добавя към тях?
2-ро: Като входен сигнал ще се ползва компютър, т.е. (при наличие на 3 "стандартни" изхода - колони, микрофон и line-in) единственият подходящ е този за колоните. Има ли друг начин да вържа цветомузиката и колоните едновременно освен, чрез делител на сигнала, т.е. някакъв преходник? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
SlowDead Опитен потребител

|
|
|
 |
Trinity Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 05, 2007 18:32 Заглавие: |
|
|
SlowDead, много благодаря.
НО... относно схемата, която постна:
Какви точно диоди да използвам (и защо въобще са ми необходими ). И с тези стойности мога да направя 4-тия (самостоятелния) канал, а за 3-те, които идват от платката? Няма ли нещо по-различно при тях? |
|
|
 |
lz3dq Активен потребител

|
|
|
 |
Trinity Нов потребител

|