Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Някой има ли схема на входа за CD-changer на автокасетофон..

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
desotodorov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 31, 2005 10:49    Заглавие: Някой има ли схема на входа за CD-changer на автокасетофон.. Отговорете с цитат

Здравейте нов съм във форума, и не съм много на ти с електрониката, но все пак съм я учил Wink .
Имам автокасетофон Sony XR-1750, който има вход за чейнджър и никакъв друг вход, на мен ми се иска да подам към този вход аудиосигнал който ще взема от изхода за слушалки на USB MP3 player. Като по този начин ще избегна купуването на CD MP3 за кола, а и УСБ player-a, може да се ползва като запаметяващо устройство не само за музика... и по-тоя начин - с един куршум - два заека Smile Затова търся схема на входа за чейнджър на касетофона, понеже преполагам че там освен аудио сигнал има и извод който се използва за сигнал за управление, ... да не объркам нещо...

П.С. Знам че подаването на аудиосигнал от слушалки към нормален вход не е коректно, затова ще ви помоля да дадете идея за прост начин да го понижа, така че да не изгърмя усилвателя на касетофона.

Благодаря ви предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
sparky
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 31, 2005 11:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Замислял ли си се, че през тия изводи може да си засича дали има чеинджър. Ако има някаква комуникация меджу двете устройства на по-високо ниво (цифрова), трудно ще го излъжеш да тръгне.

Схема трудно ще се намери, особено ако е нов модел. Можеш да пробваш следното:

1. Пускаш касетофона в режим чеинждър и го усилваш до край.
2. Ако изводите на конектора са достъпни (имам в предвид да можеш да ги пипнеш с отверка или нещо друго метално без опасност от късо съединение), с помощта на кламер или кърфица (или нещо с подходящия размер, но да не е изолирано) започваш да докосваш/почукваш изводите един по един. Ако някой от тях е аудио вход, от говорителите би трябвало да се чуят смущения или пукане.
3. Ако изводите са недостъпни отвън, ще трябва да отвориш касетофона и да ги проследиш къде отиват на платката, после същото като т.2.

Нивото на сигнала лесно можеш да провериш с мултицет. С някаква програма (Wave editor) си записваш синусоида с максимална амплитуда и честота 50Hz в WAV, после я конвертираш на MP3, пускаш я на плеъра на максимално volume, и мериш напрежението на изхода. Входната чувствителност на входа за CD чеинджър би трябвало да е 1V или 2V.

Но по просто е ако вържеш мп3 плеъра и постепенно увеличаваш усилването, докато силата стане "нормална".
После ако се наложи с потенциометър от 5к да речем - връзваш единия му край на маса, другия към изхода от MP3 плеъра, а "средния", този, който е прикрепен към подвижното "перо" на потенциометъра, към входа на касетофона. По този начим ще можеш с въртене на потенциометъра да прецениш къде е оптимално.
desotodorov
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 31, 2005 14:21    Заглавие: xxx Отговорете с цитат

Благодаря за изчерпателния отговор, наистина не знам дали има някаква комуникация м/у устройствата - и е напълно възможно да я има, то ще си покаже Smile ... и евентуално ще се търси друго решение.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
kostadin iantchev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Чет Сеп 01, 2005 19:24    Заглавие: Отговорете с цитат

На всички сонита за да минеш на чейнджър (да се активира входа) трябва да има задължително чейнджър. Другия начин е касетка с кабелче или да се извади вход от вътре.
petroffff
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Сеп 06, 2005 13:07    Заглавие: Re: Някой има ли схема на входа за CD-changer на автокасетоф Отговорете с цитат

изводите ги има тук

http://elektron.pol.lublin.pl/users/djlj24/studio24/
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Yonchev
Гост

МнениеПуснато на: Вто Юни 05, 2007 8:35    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз имам същия проблем,ще те помоля ако си решил проблема да драснеш един mail как си го направил Smile [email protected] Благодаря предварително
Върнете се в началото
bucovalov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен , БГ

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2007 15:13    Заглавие: Отговорете с цитат

моята кенууд маска я излъгах със 10к на рекуест пина и то си мисли че има адаптер за аукс вход , но това е заложено като възможност незнам как е при сони Twisted Evil
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети