|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 21:52 Заглавие: Какви тоци дава трафа от София 22/21 ? |
|
|
Имам един такъв, ще си правя усилвателче с него. Не съм сигурен дали е свален от С21 или С22, може и да има разлика в мощността на трафовете... Нужно ми е инфо колко ампера дава на 20В линиите /има 2 такива вързани като една 40 волта/ _________________ Както си работеше и спря... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 21:57 Заглавие: Re: Какви тоци дава трафа от София 22/21 ? |
|
|
| Milen_haskovo написа: | | Имам един такъв, ще си правя усилвателче с него. Не съм сигурен дали е свален от С21 или С22, може и да има разлика в мощността на трафовете... Нужно ми е инфо колко ампера дава на 20В линиите /има 2 такива вързани като една 40 волта/ |
Абе действай смело и безотговорно,те тия старите съветски машини държат много на претоварване особено трансформаторите  |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 22:38 Заглавие: Какви тоци дава траф от С22/21 |
|
|
Милене, ,,АВЕ ТЕА БЪЛГАРСКИТЕ ТРАФОВЕ" от София 21-22 не са пригодени за качествени усилватели,а за качествени-черно бели -БЪЛГАРСКИ телевизори,които са доста по-възрастни от ,,колегата" по-горе.Като си представиш бушоните по ред от ляво на дясно:
1. 0,4А-мрежов предпазител на 220В.
2.0,8А-вторичен предпазител за ТХО-около 30В.
3.0,63А-за отопление на кинескопа
4.0,5А-за крайно стъпало за звука-20В.
Сумирай всички вторични мощности и ще видиш колко му е типовата мощност-някъде от 75-100Вт.без да правя изчисления.За направа на усилвател,първо трябва да пренавиеш вторичната част.Е,разбира се важно е какъв усилвател искаш и какви са ти критерийте.
А с ,,РУСКИТЕ"трафове може да изкараш някой лев,от желязо,когато се откажеш от електрониката и продадеш живота си за дребни стотинки. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 07, 2007 22:54 Заглавие: |
|
|
Най-високото напрежение е 30-34В намотката.Повече от 100вата тоя траф няма да изкара.
Разлика между С21 и С22 в трафовете немаше. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Пет Юни 08, 2007 0:08 Заглавие: |
|
|
Няма да го зоря кой знае колко... Ще храни едно басче 18 вата през TDA2050, идеята ми беше дали ще може да се понакичи повечко по тоя траф. Като гледам схемата на София 21 виждам че точно на тази намотка от трафа дето ми трябва няма сложен предпазител че да съдим по него. _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|