Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

помощ за irfz48n

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
lada
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2007 12:12    Заглавие: помощ за irfz48n Отговорете с цитат

здравейте.. не съм много запознат с мосфетите и заотва искам да попитам как да разбера дали транзисторите от вида посочен в заглавието е изгорял или си е здрав..
въпросните транзистори са от захранване за автомобилен усилвател от тия вградените в тонколоните... дава пълно късо на входа на усилватела (на - +) и като меря транзисорите всеки ми дава различни стойности при съпротивление та ме интересува дали има някой здрав или да ги сменям сичките и дали е възможно да има нещо друго изгоряло по платката защото има и изгорели писти Smile (които поправих)
ще бъда много блкагодарен ако някой ми помогне защото искам сам да си го поправя а не да го давам на ремонт .. в състояние съ мда го направя само ми трябва малко информация Smile
айде благодаря предварително
Върнете се в началото
лада
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2007 13:36    Заглавие: Отговорете с цитат

айде де никой ли не може да ми помогне смених интегралата за всеки случай купих и един ноив транзистор и разбрах че мойте всичките са изгорели .... сега остана сам ода разбера дали има нещо друго по платката дето да е заминало ..щото ако е така ще тряя дам още 5 лв за други транзистори
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2007 13:55    Заглавие: Отговорете с цитат

След като знаеш какъв ти е транзистора, можеш да му намериш инфото за краката. Най- елементарния начин за проверка е да му подадеш отпушващо напрежение /със уреда на гейт в режим диод тест/ и да видиш дали ще се отпуши, а ако е отпушен при накъсяване на краката трябва да се запуши. Всичко това важи за транзистори с индуциран канал, а при тези със собствен канал е обратното- подава се запушващо напрежение...
Виж къде ти водят изгорелите пътеки и си прави изводи какво може да е заминало.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
SlowDead
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2007 14:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако трябва да бъде още по-точно ирфз48н се мери по следния начин...
закачаш черната сонда на дрейн а червената на гейт след това червената я докосваш към сорс и трябва да ти даде късо... задържаш сондите така докато уреда свири и докосваш гейт-а със пръст и трябва уреда да спре да писука
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
лада
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юни 06, 2007 16:09    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря ви за помоща но както казах вече си купих нови ... поправих го даже сега си го слушам Smile смених транзисотрите смених интеграла тл494 ... направих връзката между изгорелите пътеки и всичко си заспа да се надяваме че няма да имам повече проблеми
мерси все пак че ми отделихте от времето си ...
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети