| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
lada Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 12:12 Заглавие: помощ за irfz48n |
|
|
здравейте.. не съм много запознат с мосфетите и заотва искам да попитам как да разбера дали транзисторите от вида посочен в заглавието е изгорял или си е здрав..
въпросните транзистори са от захранване за автомобилен усилвател от тия вградените в тонколоните... дава пълно късо на входа на усилватела (на - +) и като меря транзисорите всеки ми дава различни стойности при съпротивление та ме интересува дали има някой здрав или да ги сменям сичките и дали е възможно да има нещо друго изгоряло по платката защото има и изгорели писти (които поправих)
ще бъда много блкагодарен ако някой ми помогне защото искам сам да си го поправя а не да го давам на ремонт .. в състояние съ мда го направя само ми трябва малко информация
айде благодаря предварително |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
лада Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 13:36 Заглавие: |
|
|
| айде де никой ли не може да ми помогне смених интегралата за всеки случай купих и един ноив транзистор и разбрах че мойте всичките са изгорели .... сега остана сам ода разбера дали има нещо друго по платката дето да е заминало ..щото ако е така ще тряя дам още 5 лв за други транзистори |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 13:55 Заглавие: |
|
|
След като знаеш какъв ти е транзистора, можеш да му намериш инфото за краката. Най- елементарния начин за проверка е да му подадеш отпушващо напрежение /със уреда на гейт в режим диод тест/ и да видиш дали ще се отпуши, а ако е отпушен при накъсяване на краката трябва да се запуши. Всичко това важи за транзистори с индуциран канал, а при тези със собствен канал е обратното- подава се запушващо напрежение...
Виж къде ти водят изгорелите пътеки и си прави изводи какво може да е заминало. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
SlowDead Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 14:42 Заглавие: |
|
|
Ако трябва да бъде още по-точно ирфз48н се мери по следния начин...
закачаш черната сонда на дрейн а червената на гейт след това червената я докосваш към сорс и трябва да ти даде късо... задържаш сондите така докато уреда свири и докосваш гейт-а със пръст и трябва уреда да спре да писука |
|
|
 |
лада Гост
|
Пуснато на: Сря Юни 06, 2007 16:09 Заглавие: |
|
|
благодаря ви за помоща но както казах вече си купих нови ... поправих го даже сега си го слушам смених транзисотрите смених интеграла тл494 ... направих връзката между изгорелите пътеки и всичко си заспа да се надяваме че няма да имам повече проблеми
мерси все пак че ми отделихте от времето си ... |
|
|
 |
|