| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 09, 2007 11:45 Заглавие: дипломна работа |
|
|
Привет на всички!
трябва ми помощ за дипломната ми работа-стенд за изпитване на защита от пренапрежения изпълнена с катоден отводител.Аз схемата съм я измислил каква да бъде но ми трябва източник на висико напрежение.
Опитах с бобина от автомобил,но се оказа че не е подходяща защото прави напрежителния импулс в момента на изключвана на бобината,мислех за някакво електронно у-во но нямам и идея какво може да е то
Ако имате някакви предложения моля споделете ги с мен.  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
sheki Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 09, 2007 11:53 Заглавие: |
|
|
виж там където пише Ефектен Озонатор за въздух пак се използва бобина от автомобил , абе с две думи ти трябва някакъв генератор на импулси с който постоянно да управляваш бибината за да имаш постоянна искра. _________________ http://mikrotik-bg.net/ |
|
|
 |
vstoykov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 09, 2007 14:03 Заглавие: |
|
|
"Постоянна искра" изобщо не е необходима, защото такова нещо не са наблюдава на практика. Вероятно ще искаш защитата да се тества при максимално близки до реалните условия (падане на мълния наблизо и индуктиране на импулсни пренапрежения в захранващата мрежа).
С едно изключване на бобината имитираш един импулс от мълния. |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 09, 2007 15:54 Заглавие: |
|
|
| vstoykov написа: | "Постоянна искра" изобщо не е необходима, защото такова нещо не са наблюдава на практика. Вероятно ще искаш защитата да се тества при максимално близки до реалните условия (падане на мълния наблизо и индуктиране на импулсни пренапрежения в захранващата мрежа).
С едно изключване на бобината имитираш един импулс от мълния. |
да, точно така е. Имам преки наблюдения от една фирма която произвежда електронни продукти за износ. За да покриват стандартите трябва да тестват всеки произведен продукт с имитация на електростатична искра. В изделията си имат LCD дисплей, пред него са поставили една 2мм дебела прозрачна песцигласова плочка. Тестват го с модифицирана запалка за газова печка с отворен електрод. Поднасят запалката на разстояние 2 см от дисплея и я пускат няколко пъти да прескочи искра към него, ако след този тест изделието работи, го пускат за пакетиране и окомлектоване. Та, намери схема на запалка за газова печка и си готов. Сега нямам време иначе с удоволствие ще ти намеря такава схема.  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
|
|
 |
Nikolai_1 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 09, 2007 20:22 Заглавие: |
|
|
| sheki написа: | | виж там където пише Ефектен Озонатор за въздух пак се използва бобина от автомобил , абе с две думи ти трябва някакъв генератор на импулси с който постоянно да управляваш бибината за да имаш постоянна искра. |
По принцип да!вярно е че не ми тябва постоянна искра,но иначе много се усложнява схемата. а освен това не сам сигурен и как точно деиства бобината при озонатора,щом като искрата при бобинта се появява след отнемането на напрежението(12в). |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 09, 2007 20:59 Заглавие: |
|
|
Ето ти три схеми, надявам се че някоя от тях ще ти свърши работа, едната е суперелементарна:
тук
тук
и тук _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 09, 2007 23:15 Заглавие: |
|
|
Tesla coil  |
|