Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

дипломна работа

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Nikolai_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Разград

МнениеПуснато на: Съб Юни 09, 2007 11:45    Заглавие: дипломна работа Отговорете с цитат

Привет на всички!
трябва ми помощ за дипломната ми работа-стенд за изпитване на защита от пренапрежения изпълнена с катоден отводител.Аз схемата съм я измислил каква да бъде но ми трябва източник на висико напрежение.
Опитах с бобина от автомобил,но се оказа че не е подходяща защото прави напрежителния импулс в момента на изключвана на бобината,мислех за някакво електронно у-во но нямам и идея какво може да е то Confused
Ако имате някакви предложения моля споделете ги с мен. Rolling Eyes
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
sheki
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Съб Юни 09, 2007 11:53    Заглавие: Отговорете с цитат

виж там където пише Ефектен Озонатор за въздух пак се използва бобина от автомобил , абе с две думи ти трябва някакъв генератор на импулси с който постоянно да управляваш бибината за да имаш постоянна искра.
vstoykov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Юни 09, 2007 14:03    Заглавие: Отговорете с цитат

"Постоянна искра" изобщо не е необходима, защото такова нещо не са наблюдава на практика. Вероятно ще искаш защитата да се тества при максимално близки до реалните условия (падане на мълния наблизо и индуктиране на импулсни пренапрежения в захранващата мрежа).

С едно изключване на бобината имитираш един импулс от мълния.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Yassen
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юни 09, 2007 15:54    Заглавие: Отговорете с цитат

vstoykov написа:
"Постоянна искра" изобщо не е необходима, защото такова нещо не са наблюдава на практика. Вероятно ще искаш защитата да се тества при максимално близки до реалните условия (падане на мълния наблизо и индуктиране на импулсни пренапрежения в захранващата мрежа).

С едно изключване на бобината имитираш един импулс от мълния.

да, точно така е. Имам преки наблюдения от една фирма която произвежда електронни продукти за износ. За да покриват стандартите трябва да тестват всеки произведен продукт с имитация на електростатична искра. В изделията си имат LCD дисплей, пред него са поставили една 2мм дебела прозрачна песцигласова плочка. Тестват го с модифицирана запалка за газова печка с отворен електрод. Поднасят запалката на разстояние 2 см от дисплея и я пускат няколко пъти да прескочи искра към него, ако след този тест изделието работи, го пускат за пакетиране и окомлектоване. Та, намери схема на запалка за газова печка и си готов. Сега нямам време иначе с удоволствие ще ти намеря такава схема. Very Happy
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Съб Юни 09, 2007 16:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Подкрепям идеята на sheki.
Nikolai_1
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Разград

МнениеПуснато на: Съб Юни 09, 2007 20:22    Заглавие: Отговорете с цитат

sheki написа:
виж там където пише Ефектен Озонатор за въздух пак се използва бобина от автомобил , абе с две думи ти трябва някакъв генератор на импулси с който постоянно да управляваш бибината за да имаш постоянна искра.

По принцип да!вярно е че не ми тябва постоянна искра,но иначе много се усложнява схемата. Confused а освен това не сам сигурен и как точно деиства бобината при озонатора,щом като искрата при бобинта се появява след отнемането на напрежението(12в).
Върнете се в началото
Yassen
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Съб Юни 09, 2007 20:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Ето ти три схеми, надявам се че някоя от тях ще ти свърши работа, едната е суперелементарна:

тук

тук

и тук
Петров
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Юни 09, 2007 23:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Tesla coil Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети