| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
кирето Гост
|
Пуснато на: Пет Юни 15, 2007 17:18 Заглавие: имам нужда от помощ малко |
|
|
здравейте ! значи имам проект по аналоговаа схемотехника : да се изчисли РЦ стъпало с биполярен транзистор и първото което ме тревожи че не мога да намера h 11e h12e h22e , тези h параметри ме инт ! а и ако някои може да ми прати такъв примерен проект или нещо по което ще се ръководя ще съм му мн благодарен!
[email protected]
ПРЕДВАРИТЕЛНО МЕРСИ ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 1:29 Заглавие: Re: имам нужда от помощ малко |
|
|
| кирето написа: | здравейте ! значи имам проект по аналоговаа схемотехника : да се изчисли РЦ стъпало с биполярен транзистор и първото което ме тревожи че не мога да намера h 11e h12e h22e , тези h параметри ме инт ! а и ако някои може да ми прати такъв примерен проект или нещо по което ще се ръководя ще съм му мн благодарен!
[email protected]
ПРЕДВАРИТЕЛНО МЕРСИ ! |
h 11e h12e h22e параметрите на всеки транзистор може да ги намериш в оригиналната литература на всеки прозводител (без изключение). Свали datasheet-a на който и да е транзистор и погледни графиките, има всичко необходимо.
Относно изчислението разгледай първия пост в раздела "Книга за всички начинаещи" и ще намериш препратки към книги които ще ти свършат работа за изчислението. Прегледай и раздела "Интересни линкове" в него има купища препратики към книги подходящи за изчислението на RC стъпало. От теб ще се иска само да заместиш във формулите и да сметнеш с елката. Елементарно е.  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 9:45 Заглавие: |
|
|
Иди по библиотеките-"Полупроводникова Техника" на Ат.Шишков.Първа Част е за дискретните елементи-има и сметките които ти трябват,има и принципни схеми.
h-параметрите ще ги изтеглиш в datasheeta на конкретния транзистор. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
daminad Опитен потребител

Регистриран на: 08 Яну 2006 Мнения: 189 Местожителство: Somewhere in time
|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 20:27 Заглавие: |
|
|
А само да запитам кирето не е ли случайно от ПГЕ-Варна и случайно инж.Антонова не говори ли специално за тези h параметри не по-малко от 4 учебни часа? Ако някой беше слушал по схемотехника сега този форум нямаше да се пълни с такива въпроси...Въпреки че и аз съм питал за тези параметри не веднъж... след малко ще атачна един док в който има лесен начин да си изчислиш параметрите. _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
"Който не знае закона на Ома да си ходи у дома!" - Р. Ц. Кирилов |
|
|
 |
кирето Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 20:53 Заглавие: |
|
|
ами аз съм от софииска професионална гимназия по електроника "джон атанасов" софия
а да ми дадете несхто линк за даташеет???
4е нещо не схващам |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 21:13 Заглавие: |
|
|
А извинявай припознал съм се.
Добре ето и нячина по който се изчисляват h параметрите при общ емитер.
Ако има друг начи или има някаква грещка моля поправете... _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 21:17 Заглавие: |
|
|
А за даташийт мога да ти дам сроден линк в който аз бих потърсил.
http://www.google.bg/ _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
|
|
 |
кирето Гост
|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 21:36 Заглавие: |
|
|
| намерих си х параметрите г/д ама са ме инт как да намера Мн и Мв като иамм само дадени f н и fв????????????????????? това са ниски и високи изкривявания ако не се лажа?? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 21:47 Заглавие: |
|
|
значи и аз правя този проект
Мн и Мв са попринцип препоръчително по 0.7 [/] или -3[dB].
Взема се 0.7
А само като предопреждение трябва малко да си подобриш писането иначе рискуваш въобще да ти се обърне внимание. _________________ Всеки който си придава важност придобива маловажност.
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юни 16, 2007 21:56 Заглавие: |
|
|
Вие двамцата, ако не сте забелязали това е форум, а не чат канал!
Бъдете така добри да продължите по друг начин "дискусията" си, но не е лошо преди това да посетите и библиотеката. |
|
|
 |
|