Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Въпрос относно продажбата на Panasonic NV-J35EE
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Калчо Василев
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Сливен

МнениеПуснато на: Пон Ное 22, 2004 14:12    Заглавие: Въпрос относно продажбата на Panasonic NV-J35EE Отговорете с цитат

Здравейте,

Преди 2 седмици ми се развали видеото - Panasonic NV-J35EE. Днес от сервиза в Сливен ми казаха, че цената на ремонта е около 60 лева. Аз и без това смятах да го продавам, но цената на този ремонт е причината да се обърна за съвет в този форум.

На каква цена бих могъл да го продам и има ли смисъл да давам 60 лева на сервиза ? Като развален /глава, чип за сервото и захранване са извън строя, според сервиза/ каква цена мога да получа ? Ако някой се навие да го купи, рабира се Very Happy.

Освен съвет какво да правя, очаквам евентуално клиент/предложение от Сливен.

Благодаря Ви предварително.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Гост

МнениеПуснато на: Пон Ное 22, 2004 17:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещо те ментат приятелю,странно е да дефектират точно тези неща едновременно.На този модел изсъхват 3 кондензатора в захранването и това обикновено не довежда до такива страшни последици.Най добре смени сервиза,ако вече не си се сдобил със счупена глава и пробил чип..Аман от мошенници Twisted Evil А да го продадеш едва ли ще успееш дори и работещо,защото видео с подобни параметри на твоето и с далеч повече канали на тунера и хипербанд струва под 180 лева в магазина
Върнете се в началото
auviteh
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: софия

МнениеПуснато на: Пон Ное 22, 2004 22:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Моят съвет е,свържи се с госта да ти смени трите кондензатора.
Върнете се в началото
auviteh
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 22, 2004 22:30    Заглавие: Отговорете с цитат

Моят съвет е,свържи се с госта да ти смени трите кондензатора.
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Пон Ное 22, 2004 23:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Anonymous написа:
Нещо те ментат приятелю,странно е да дефектират точно тези неща едновременно.На този модел изсъхват 3 кондензатора в захранването и това обикновено не довежда до такива страшни последици.Най добре смени сервиза,ако вече не си се сдобил със счупена глава и пробил чип..Аман от мошенници Twisted Evil А да го продадеш едва ли ще успееш дори и работещо,защото видео с подобни параметри на твоето и с далеч повече канали на тунера и хипербанд струва под 180 лева в магазина

Госта е прав който и да е той - проблема е в изсъхналите електролити в захранването, поради тази причина не винаги видеото се пуска и като се пусне се чува едно шумолене в серво мотора все едно че някаде стърже. Сменяй сервиза или си смени сам всички електролити в захранването - не са много Laughing някой явно се опитва да си намери работа. Форума е затова / да си помагаме /.
Върнете се в началото
Калчо Василев
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 23, 2004 11:02    Заглавие: С благодарност към всички Отговорете с цитат

Здравейте на всички,

Искам да ви благодаря за съветите и отделеното време.

Длъжен съм да ви разкажа цялата история, поне от моя гледна точка.

Повредата се появи преди 2 месеца и беше липсата на синхронизация по кадри и "плуване" на изображението с по-висока и ниска скорост. Отвътре се чуваше характерния шум на развалена кафемелачка и непрекъснато съвсем тихо просвирване на двигателя на главата, който се мъчеше да направи синхронизация и непрекъснато повишаваше-намаляваше оборотите си. Зелената лампичка на челния панел светеше, макар, че не се виждаше нищо нормално, за звука да не говорим - знаете, че той прелива от мучене до тънко-тенекиено.

Преди да го занеса в сервиза се пробвах сам Cool . Първо си изтеглих схема Sad . Второ проверих захранването и смених наистина 2 електролитни кондензатора - това са C1108 - 400V82mF и C1119 - 20V680mF със подобни с по-висок капацитет, не намерих точните. Но шума на кафемелачка си остана. Напреженията, поне измерени с обикновено уредче бяха нормални, само U.Reg 14V беше 15.6V в Stand-by режим.

След това смених чипа IC2101 - BA8435S, грееше яко, не можех да пипна дори крачетата му. Зелената лампичка спря да свети и имаше "подобрение" в синхронизацията.

Но отклоненията в таблицата за напреженията ме притесниха. Имам в предвид SYSTEM CONTROL & SERVO ICs DC VOLTAGE CHART и SYSTEM CONTROL & SERVO TRANSISTORs DC VOLTAGE CHART. Отклоненията бяха на крачета 10 на IC2001 в режим Play - 2.1V вместо 2.5V; на 12 - 1,8V вместо 2,5V; на 14 - 0.1V вместо 2.5V; на 25 - .9V до 1.5V вместо 1.2V; на 76 - 0.0V-1.0V вместо 4.5V.
На IC 2101 на 1 - 5.0V вместо 1.4V !!! и т.н.

Не можах да определя дали проблема е в например в големия чип IC 2001 MN6740VCQK или двигателя се дъни.

И в този момент реших да го занеса в сервиза, просто не е евтино да си купувам едно по едно частите и да пробвам. Аз съм "любител" в електрониката и не мога да поддържам актуална наличност от части, дори и като кондензатори и по-обикновени неща. Нямам и осцилоскоп за да видя евентуално поне някакви пулсации или смущения по захранването/IC 1102 STK5392/ или смущения. Или в комбинация с тест генератор да проследя нещо по-сериозно.

Проблема ми е, че трябваше да си продам видеото преди 3 години, сега ще ми остане като един добър спомен.

Още веднъж искам да Ви благодаря за съветите и отделеното време Smile .

Надявам се и аз да бъда полезен някой път със съвет.
Върнете се в началото
auviteh
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 23, 2004 22:06    Заглавие: Отговорете с цитат

Забравил си да смениш третия на 6.3 волта.
Върнете се в началото
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Вто Ное 23, 2004 22:25    Заглавие: Отговорете с цитат

Обяви някаква разумна цена, може аз да го взема.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Калчо Василев
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Ное 24, 2004 11:32    Заглавие: Моята начална цена :))) Отговорете с цитат

Здравейте,

Auviteh, не съм забравил да сменя третия кондензатор, просто не знаех, че трябва да го сменя Sad . Липса на опит и знания Smile , трябваше да се допитам първо в този форум например, ама както и да е, вече е късно.

Вчера говорих с техника от сервиза и потвърдих, че ще платя тези 60 лева и поръчката ми е в ход. Видеото ще е с нова глава, ремонтирано захранване, профилактика на механиката - почистено и смазано и още един чип, не разбрах кой точно.

Tokio, началната ми цена е 120 лева. Ще я задържа така известно време, после разбира се, ще намалее Smile . Вероятно не те устройва, но така смятам да направя. Половината ни фирма е ямболска, офиса ни е зад МГ-то, няма да е проблем контакта.
Върнете се в началото
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Сря Ное 24, 2004 14:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Какава глава какви чипове, заради 5 кондензатора ти сменят и главата ли ? Направо съм шашнат от майсторлък Laughing Rolling Eyes не е за вярване.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети