| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pankovska Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 7:39 Заглавие: вертикал tda3653b |
|
|
| колеги имам проблем с вертикал tda3653 на телевизор interbyu.вече трети работи по една седмица.някакви идеи?шасито е pw1644.струва ми се че дефектира в момент на пускане.скъсява от изхода към маса. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
dima Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 7:44 Заглавие: |
|
|
Да се смени електролитния кондезатор между 6и 8 крак на схемата,да се провери дали не се вдига захранването и да се смени магазина от който се купуват схемите. _________________ Димитър |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 8:42 Заглавие: |
|
|
И освен всичко казано от Дима и електролита на изхода. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 21:58 Заглавие: |
|
|
Ако 12-те от тхо са с 7812 може и захранването да прави познати врътки. С каво е захранването и има ли реле на 115 в.? _________________ Иво Банов |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 11, 2007 22:34 Заглавие: |
|
|
На един В.Търново от последните модели със шаси на Филипс докато не сложих ценер на 24в не миряса да ми гори схемите и то при пускане.Мисля че по схема го даваха 25в захранване но му сложих ценер на 24в и с тримера му увеличих размера до нормалния и така спря да гори интегралата.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 12, 2007 9:14 Заглавие: |
|
|
| коцев написа: | На един В.Търново от последните модели със шаси на Филипс докато не сложих ценер на 24в не миряса да ми гори схемите и то при пускане.Мисля че по схема го даваха 25в захранване но му сложих ценер на 24в и с тримера му увеличих размера до нормалния и така спря да гори интегралата.  |
Вероятно отнекъде си имал високоволтови разряди,идвало е за момент пренапрежение или просто чипа е бил менте.
ВО-чиповете обаче не е много полезно да работят при занижено захранващо нопрежение. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 12, 2007 9:25 Заглавие: |
|
|
Божилов верно че не полезно но като няма риба и ракът е риба Нали мирясаха да ми го носят .Така и не разбрах защо при пускане идваха до 28в напрежение и схемата даваше богу дух. Сложих два ценера по 12в яки последователно свързани към тия 25в и като меря после при пускане то повече от 24в не се появяваха на схемата и тя не гори. _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
pankovska Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 17, 2007 20:23 Заглавие: |
|
|
| очевидно чиповете са менте.този го дават да работи от 18 до 40в. резистора на захранването му беше 2.8ома.сложих 10ома и се надявам скоро да не се видим с този клиент.на всички вас благодаря! |
|
|
 |
|