| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
alantion Нов потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 10 Местожителство: стара загора
|
Пуснато на: Нед Юни 24, 2007 18:22 Заглавие: CROWN DMQ-2045 ГОРИ МУ СТОПЯЕМИЯ ПРЕДПАЗИТЕЛ |
|
|
Здравейте,
На ТВ-то ми "CROWN" --DMQ-2045,МУ ИЗГОРЯ БОБИНАТА ЗА ВИСОКОТО НАП. Купих нова и я смених.Пуснах ТВ,светна диода на стенбайта и когато натиснах от дистанционното 1 -ви канал,предпазителят изпуши. Смених го с нов-3амперов,но отново същият резултат. АМИ СЕГА???? От къде да я захвана,като не знам а ми се иска да се поровя и белким стане нещо. Ако може някой да ме насочи...Благодаря предварително! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 24, 2007 18:27 Заглавие: |
|
|
| Ами не са най-прости нещата. Първо трябва да разбираш от електроника (и четене на схеми на такава апаратура) и захващаш нещата едно по едно - първо захранването, а след него и другите стълала - най-съществени са развивките. Ще опитам да те насоча откъде да си изтеглиш схема на тоя ТВ. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 24, 2007 18:44 Заглавие: |
|
|
| ivan1959 написа: | | Ще опитам да те насоча откъде да си изтеглиш схема на тоя ТВ. |
Ей я схемата, но защо ли ми се струва, че това ще е "поредната" тема от която нищо няма да излезе .
| alantion написа: | | На ТВ-то ми "CROWN" --DMQ-2045,МУ ИЗГОРЯ БОБИНАТА ЗА ВИСОКОТО НАП. |
Само това е доста показателно.
alantion заради "спорта" ли си го захванал? |
|
|
 |
ре Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 24, 2007 19:00 Заглавие: |
|
|
Приятели(не бих искал да се меря с вас,като колега)
Преди всичко аз съм самоук и това го правя като хоби.Оттук-оттам,та каквото излезе.Не е комерсиално.А и вие сигурно разбирате това от начина и формата ми на описване на елементите и повреда.Ще бъда благодарен на всеки който може да ме приеме такъв и ми помогне. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 24, 2007 19:09 Заглавие: |
|
|
| ре написа: | | ....Не е комерсиално... |
alantion, дори не става дума за това.
Въпроса е, че нещата трябва да се подхванат от някъде и за да има смислени съвети - трябва да има смислени въпроси.
Дадох ти вече линк към схемата, изтегли я, разгледай и попремери едно - друго.
Дай повече съществени подробности.
Освен това, този телевизор е обсъждан нееднократно по различни поводи, пусни едно Търсене с ключова дума DMQ и разгледай темите. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Юни 24, 2007 19:17 Заглавие: |
|
|
" Ре " това съм аз alantion
Не разбирам защо с потребителското си име не мога да направя нов коментар? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 24, 2007 19:25 Заглавие: |
|
|
Ясно е, че си ти (поне на мен).
Вероятно не са ти разрешени "бисквитките" и трябва да се логнеш отново. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 24, 2007 20:54 Заглавие: |
|
|
Момче ,ако мислиш че сам ще го направиш тоя телевизор жестоко се лъжеш .Имам четири броя купени по 10лв за разкулачване .Сега на кое ти казваш ИЗГОРЯ БОБИНАТА ЗА ВИСОКОТО НАП.
На тая бобина дето е на гърловината накинескопа или за ТХОто става дума. Ако си сменил ТХОто то едва ли е от него и старото трябва да е здраво.Обикновенно при ликажиране на едни електролити към крачетата на ТХОто пробива високо напрежение от потенциометрите към ламарината до ТХОто и от там гори и захранването а то е с STRри които са пълно менте по магазините.Тъй че не харчи повече пари за това чудо.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 24, 2007 21:45 Заглавие: |
|
|
Младеж,очевидно е че със знанията,с които разполагаш,няма да можеш да се справиш със ремонта,така че съвета ми е да се обърнеш към близкия ТВ-сервиз преди да си го поразясал нацяло.
То не че е нещо ценно-бандура на 20 години,ама пак си е телевизор.
Ако все пак не послушаш съвета ми-смени STRa в ИЗ.
Иска оригинален,който да не е менте-ще го познаеш по това,че цената му е десетина лева и се продава в оригинална опаковка на SanKen.Огромната част от тия STRи която е на пазара са ментета.
Има и присадка с транзистори вместо нея,но по обясними причини няма нужда да ти я споменавам.
Оттам насетне сменяш 100мкФ на обратната връзка на захранването,и премерваш диода на демпфващата верига в захранването,ако е цъфнал се сменя с оригинален или 1N4937.
Мериш R2M дали е жив.
Ако електролитите на Usys са поддути ги сменяш.
Мериш транизстора на редовата дали е жив.
На ABL имаш 2 резистора,които вероятно са прекъснали 7,5кома и 10кома.
И след това пускаш.
Ако след като тръгне захранването пищи и е леко занижило ще си обърнеш обратната връзка от ТХО към ИЗ. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
alantion Нов потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 10 Местожителство: стара загора
|
Пуснато на: Пон Юни 25, 2007 18:04 Заглавие: |
|
|
Здравейте отново,
Да си призная доста се поизпотих,но поне доизтиках нещата до добра страна,за което искам да благодаря на: ivan1959, RE, Коцев и Bojilov
които бяха толерантни към моя случай.
ТЕМАТА ДА СЕ СЧИТА СА ПРЕКЛЮЧЕНА. |
|
|
 |
|