Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

div X за CD/DVD player
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юни 21, 2007 21:09    Заглавие: div X за CD/DVD player Отговорете с цитат

марката е SONY model:DVP-LS785V.Не чете DIV X формат/то си е така/.Всичко друго си е ОК.Какво трябва да се направи за да започне на чете този формат.
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Пет Юни 22, 2007 23:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Aми като не ти харесва какво чете-купи си NEO или Elite.На Сонито тоа са му възможностите-така го правят-не четат всичко (защо ли?) Twisted Evil
vstoykov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Юни 23, 2007 13:28    Заглавие: Отговорете с цитат

За гледане на филми препоръчвам компютър и подходящ софтуер (напр. аз ползвам MPlayer под ГНУ/Линукс). Може да си нагласяш шрифта на субтитрите, разположението, и т.н. Евентуално може и да се върже към телевизор, ако монитора не е достатъчно голям.

Имам DVD плеър и се ядосвам, че на някои филми не показва субтитри - софтуера му има бъгове свързани с четене на дълги файлови имена явно. И освен това името на файла със субтитрите (без разширението) трябва да е еднакво с това на файла с видеото (без разширението). Да не споменавам, че субтитрите едвам се виждат...

По-добро от стандартен компютър (PC) със свободен софтуер няма.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 23, 2007 13:38    Заглавие: Отговорете с цитат

vstoykov написа:
И освен това името на файла със субтитрите (без разширението) трябва да е еднакво с това на файла с видеото (без разширението).

Нормално е да е така и компютърнети плеъри са така.Той отде знае и как може да предполага,че това са неговите субтитри,които му трябват.Нали по това,че името е същото разбира...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
vstoykov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Съб Юни 23, 2007 18:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Bojilov написа:

Нормално е да е така и компютърнети плеъри са така.Той отде знае и как може да предполага,че това са неговите субтитри,които му трябват.Нали по това,че името е същото разбира...

Така е, но при както трябва написана програма, потребителя има възможност да зададе кой файл със субтитри да се ползва. Освен това има и програми, които си намират файла със субтитрите дори и когато името му се различава (и даже има други файлове със същото разширение в директорията!).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 23, 2007 18:41    Заглавие: Отговорете с цитат

vstoykov написа:
Освен това има и програми, които си намират файла със субтитрите дори и когато името му се различава (и даже има други файлове със същото разширение в директорията!).

Няма тъкова нещо...Сега да не превеждам филми и да не правя субтитри от 5-6години насам-па да ми ги обясняваш...
В едни субтитри няма нищо-един тайминг код и текста.По кое ше ги хванеш,че тия субтитри са за твоя филм,ами не са другите?
Особено,като съм oldschool мазохист и ги пиша на нотепад,а не на VSS примерно Razz
А хвани ги-тия субс че са били за тоя филм.Нема начин.
Ако тръгна вече нещо да им слагам,като име на филма,асоциация към някъв файл нейде извътре-па плеъра да го издирва извътре тва нещо и да набара-да.Ама никой не е длъжен да слага такива неща.Никой ги и не слага.
E ти субс в атачмента,десен бутон Open With Notepad и виж дали вътре някъде във файла има нещо по което плеъра да се асоциира към даден видеофайл за тия субтитри...Нема-нема и да намериш...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Гост

МнениеПуснато на: Съб Юни 23, 2007 21:29    Заглавие: Отговорете с цитат

благодаря ви до тук!ще помоля Божилов за малко повече разяснения-как да ползвам атача,по- точно съдържанието му,конкретно за моя случай.
а по принцип проблема решим ли е с презапис на памет или със сервизен диск или ...
пак ви благодаря и лека вечер!
Върнете се в началото
emil74
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Юни 23, 2007 22:25    Заглавие: Отговорете с цитат

И аз имам въпрос към Bojilov. Имам няколко филмчета с хърватски субтитри. Исках да си ги преведа, но кирилицата ми изобщо не излиза-при всеки опит за запис на файла, излиза съобщение, че използвам UNICODE формат и ме изритва. Иначе става дума за компютър, DVX файл и BS PLAYER. И аз се опитвам да "мазохирам" с NOTEPAD. Кирилизацията ми е FLEX TYPE 2K. Какво да направя, че да си изкарам субтитри на кирилица. Иначе искам да запиша върху готовия файл с хърватски субтитри.
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 24, 2007 11:38    Заглавие: Отговорете с цитат

emil74 написа:
FLEX TYPE 2K

Тва ако знаеш,колко много бели правии...
Я ги прати тия субтитри да видим,какво мога да помогна...
Лошото е че ще ти отговоря след ден два...
Понеже аз къто най-върл противник на ФлексТайп в момента работя баш на компютър с Флекс Тайп-оня ден ми гръмна захранването на големия комп и сега карам на едно допотопно кепче,дето си го купих преди години с инсталирана ОС и ФлексТайп и упорито от години не ще да му се омаже ОС та да я преинсталирам.А да деинсталирам вече Флекса смисъл няма-той оставя файлове,променя системни фонтове и т.н. и още по-зле ще стане.
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Нед Юни 24, 2007 20:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Един приятел има подобен проблем,с неговото СОНИ/за модела не съм сигурен/.Закупено е 2004 или 2005.Твърди,че видеофилми,записани на комп.,от 10 диска отваря един/примерно/,но без субтитри.Има ли някакво конкретно решение на въпроса.Човека е дал доста парички за тази "маркова" техника и живо се интересува за това как може да му чете и този формат,споменат по горе.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети