Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Зареждане на Nokia 1112 и слушалки за E50?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
peterhr
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 25, 2007 15:10    Заглавие: Зареждане на Nokia 1112 и слушалки за E50? Отговорете с цитат

Здравейте
имам 2 въпроса и ги задавам в една тема.

1. Имам Нокиа 1112. С какво напрежение трябва да я зареждам. Понеде имам няколко устройства с Нокиа батерии и те всичките си се захранват от 5В, та ми се искаше и тази Нокиа да я зареждам от същото място, но уви. Тя не иска.
Гледам на мултицета че напрежението от оригиналното й зарядно мърда. Нямам осцилоскоп и немога да го видя добре.
Досега си зареждах телефоните и другите дреболии от USB-то на компютъра, иска ми се да продължа и с този телефон. Но като подам напрежение (+5В) и телефона казва, че "не зарежда". На зарядното пише 3,7В постоянно захранване !?!?!?

Та с какво напрежение се зарежда?

2. Имам и Нокиа Е50. Искам да слушам стерео звук. Единствено изкарва стерео ако сложа оригинални слушалки. С ментетата вади моно звук. В ментетата всичко е вързано както трябва но самия телефон разпознава аксесоара като "моно" слушалка.
В оригиналните слушалки има някаква платка.
Знаете ли какво прави тази платка за да влезе телефона в "стерео" режим? Може ли по някакъв лесен начин да се излъже и да изкарва стерео?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Skrew
Активен потребител
Активен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 21:38    Заглавие: Отговорете с цитат

1112 и повечето нокии се зареждат с напрежение малко над 5V като то не трябва да надвишава 6,8V.
А за слушалките ти утре евентуално мога да погледна и ще мога да ти отговоря защо няма стерео при ментетата
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Вто Юли 24, 2007 16:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако си от София, може да идеш в стемо на Черни връх и да си вземеш USB зарядно ...
http://www.stemo.bg/jsp/bg.do?a=cHJvZHVjdC1BUEMtMTI1Mi0xMzE2LTAwMDYzMDAxNDkzNzc= Това е линка към зарядното .. аз от доста време съм се заканил да ида, но не остава време Smile
Според мен така ще ти е по-лесно цената му е 12лв .. За ядовете дето ще береш ... Smile
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
peterhr
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 24, 2007 16:14    Заглавие: Отговорете с цитат

12лв за едно кабелче ??? не ми се дават.

Все пак аз точно такова имам. Идеята ми е да си зареждам всичките устройства които имам с такъв кабел, но с различни накрайници.

Но тази Нокиа (1112) не иска да започне да зарежда. Нокиа Е50, Ериксон R320 и един ГПС се зареждат без проблем.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети