Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Telefunken BS540V ,смяна на езика на OSD

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
blueice
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Plovdiv

МнениеПуснато на: Пон Юни 25, 2007 11:46    Заглавие: Telefunken BS540V ,смяна на езика на OSD Отговорете с цитат

Шасито е 618А1,проц HD404919-A30 Как да му сменя езика че немския не ми харесва.
Благодаря предварително!
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Юни 25, 2007 12:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще се наложи да ти хареса,защото смяната на езика става със смяна на процесора с друга версия.Процесора е изключително рядък,до колкото знам версия А26 е на италиански,А27 на испански,англииски не съм срещал да има....аз гледам такъв с испанско меню да не мислиш че ми е много приятно Laughing Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 25, 2007 14:47    Заглавие: Отговорете с цитат

Стойчо,Тия процесори нямат знакогенератор вътре,та камоли да имат език на менюто...Даже графиката им е в телетекста-те буквичките го издават,че са същите с които работи телетекста...
Дадени процесори са на даден език,щото всяка версия фабрично се прошива с определен език,който рядко някой знае как се сменя.
Но това не е невъзможно...
Затва съществува митът,че дадена версия била на даден език...
За съжаление вече не помня,кой точно процесор,как беше.
Като за начало пробвай тези два варианта-

1-Изключи в стендбай.Натисни жълт бутон за над 10 секунди-ще се появи възможност за смяна на езика.

2-Задръж VOL- и VOL+ от предния панел и пусни телевизора от ключа.Ще напише на екрана нещоси-S или SS.Пробвай с бутона 3 или AV да превключиш на английски.
Навремето си играех да ги правя на английски-бех си записал поне 10 различни варианта как се превключва да са на английски за различните версии процесори..
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
blueice
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 25, 2007 15:18    Заглавие: Отговорете с цитат

С VOL+ , VOL-Излиза нешо като сервизно меню но немога да разбера как се рулира в него,като го разгадая ще докладвам че този немски ме ......
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 25, 2007 15:24    Заглавие: Отговорете с цитат

blueice написа:
С VOL+ , VOL-Излиза нешо като сервизно меню но немога да разбера как се рулира в него,като го разгадая ще докладвам че този немски ме ......

Офф то къвто е насран телевизора,такъв е насран е и сервизния му режим.
Пробвай сега да натиснеш 3 или AV .
Имаше процесори на които се влизаше със един бутон от волуметата и един от Програмите (Прог+ или prog-) и пускаш от ключа.Тва от предния панел.
Ама кой с кой беше комбинацията-пробвай и така-те не са много комбинациите.
Абе вариантите бяха най-различни.
Ще познаеш че си в сервизен по надписа S или SS
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
blueice
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юни 27, 2007 12:24    Заглавие: Отговорете с цитат

От ST-By със задържане на жълт бутон се влиза в менюто за езика.ТВ изключено от бутона VOL+ и VOL- Включва се и излиза сервизно за стандартите.В атача е описано по подробно
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Търсене на схеми, програми и документация - Service manual search Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети