| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 13:07 Заглавие: AIWA TV-1402KE - Дъмп или процесор или...? |
|
|
Колеги, проблема ми е следния: Преди седмица ми го донесоха това телевизорче (14"), имаше проблем в хоризонталното...лоши спойки, електролити. Профилактично смених електролитите в захранването. Оттам нататък телевизора работи поне 2 дни в сервиза ни и 4-5 дена в клиента.
Днес ми го донесоха с размазани цветове на OSD-то и черно бяла картина на кой да е канал. Не може да се включи на някой канали: когато оптиам да включа на 2-ри канал, захранването се изключва. Разбъзиках малко из сервизното меню (колкото и да е странно - има такова ), след рестартиране на захранването, телевизора заработи що годе нормално: само че пак черно бяла картина. Смених EEPROM-a (NVM3060), след което ТВ-то започна да отговаря нормално на ДУ команди, но картината е размазана и черно бяла 
Последната промяна е направена от Predator_MF на Пон Ное 22, 2004 16:05; мнението е било променяно общо 1 път |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 13:22 Заглавие: |
|
|
| За размазаното и черно бялата картина може би трябва да свалиш модула с трите схеми и да припоиш всички спойки.Това там е типичен дефект за този модел телевизори. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 13:28 Заглавие: |
|
|
Ами те вече са припоявани от някого  |
|
|
 |
Noel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 13:41 Заглавие: |
|
|
| Predator_MF написа: | Ами те вече са припоявани от някого  |
Съвета ми е да ги свалиш , и да припоиш всичко включително и спойките на мостовете които на тази платка са доста и част оттях са под самите схеми. _________________ Ако не мога да го поправя значи не е развалено .........но живота крие и изненади  |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 15:09 Заглавие: |
|
|
| Най голям е проблема в площадките за мостовете от страна чипове.Дупките са разпробити със свредло едва ли не 2 мм,така че не е останало площадка под солдермаската.На мен лично ми се е налагало да махам калая и да правя място за запояване с тънко ножче-цял следобед работа,но се налага иначе нема оправия.Успех! |
|
|
 |
fishev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 19:03 Заглавие: |
|
|
| И още един съвет ако може ,когато свалиш трите чипа на цифровия блок измии хубаво платката със спирт защото китаеца е ползвал гаден флюс и прави ликажи от него Успех |
|
|
 |
cdi Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 22:46 Заглавие: |
|
|
| fishev написа: | | И още един съвет ако може ,когато свалиш трите чипа на цифровия блок измии хубаво платката със спирт защото китаеца е ползвал гаден флюс и прави ликажи от него Успех |
Абсолютно вярно - чиповете се махат и се презапояват мостовете под тях. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Ное 22, 2004 22:51 Заглавие: AIWA с цифров модул |
|
|
| Вярно е ,напъни се малко ,презапой мостчетата и чиповете на цифровата платка,ще си спестиш много нерви и главоболия!!Успех! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 18:24 Заглавие: |
|
|
Добре де, презапоих всичко на тая платка (не съм свалял процесорите), презапоих тунера, и централния процесор. Проблем обаче имаше в стария NVM. Сега OSD се оправи, картината почти дойде Казвам почти, защото в момента се движи бавно по хоризонтала и няма цвят (така е и на видеовход). Отделно много бавно търси канали. Чудя се дали това вече не опира до дъмп ? В сервизното меню има само "VCO AD" и "CRHOMA LUMINANCE"...  |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Ное 23, 2004 18:38 Заглавие: |
|
|
| Проблема според мен си остава пак в тая платка.На мен ми отнема минимум два часа това припойване.Просто всички перемички ги свалям и както писа един колега по горе основно зачиствам отворите и тогава на ново ги запойвам .Имай впредвид че на първият телевизор на който се наложи да правя тая платка съм я свалял поне пет шест пъти и припойвал докато стигнах до убеждението че първо трябва да се въоръжиш със стабилно спокойствие сваляш я измиваш я добре с ацетон и спойка след спойка с хубав поялник.За разлика от други колеги досега не съм нито надигал нито свалял схемите и да припойвам под тях и всеки път е ставало сполучливо.Желая ти успех. |
|
|
 |
|