Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

AIWA TV-1402KE - Дъмп или процесор или...?
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Пон Ное 22, 2004 13:07    Заглавие: AIWA TV-1402KE - Дъмп или процесор или...? Отговорете с цитат

Колеги, проблема ми е следния: Преди седмица ми го донесоха това телевизорче (14"), имаше проблем в хоризонталното...лоши спойки, електролити. Профилактично смених електролитите в захранването. Оттам нататък телевизора работи поне 2 дни в сервиза ни и 4-5 дена в клиента.
Днес ми го донесоха с размазани цветове на OSD-то и черно бяла картина на кой да е канал. Не може да се включи на някой канали: когато оптиам да включа на 2-ри канал, захранването се изключва. Разбъзиках малко из сервизното меню (колкото и да е странно - има такова Shocked ), след рестартиране на захранването, телевизора заработи що годе нормално: само че пак черно бяла картина. Смених EEPROM-a (NVM3060), след което ТВ-то започна да отговаря нормално на ДУ команди, но картината е размазана и черно бяла Question

Последната промяна е направена от Predator_MF на Пон Ное 22, 2004 16:05; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Пон Ное 22, 2004 13:22    Заглавие: Отговорете с цитат

За размазаното и черно бялата картина може би трябва да свалиш модула с трите схеми и да припоиш всички спойки.Това там е типичен дефект за този модел телевизори.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 22, 2004 13:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами те вече са припоявани от някого Confused
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger MSN Messenger
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Ное 22, 2004 13:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Predator_MF написа:
Ами те вече са припоявани от някого Confused

Съвета ми е да ги свалиш , и да припоиш всичко включително и спойките на мостовете които на тази платка са доста и част оттях са под самите схеми.
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Ное 22, 2004 15:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Най голям е проблема в площадките за мостовете от страна чипове.Дупките са разпробити със свредло едва ли не 2 мм,така че не е останало площадка под солдермаската.На мен лично ми се е налагало да махам калая и да правя място за запояване с тънко ножче-цял следобед работа,но се налага иначе нема оправия.Успех!
Върнете се в началото
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пон Ное 22, 2004 19:03    Заглавие: Отговорете с цитат

И още един съвет ако може ,когато свалиш трите чипа на цифровия блок измии хубаво платката със спирт защото китаеца е ползвал гаден флюс и прави ликажи от него Успех
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
cdi
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Трявна

МнениеПуснато на: Пон Ное 22, 2004 22:46    Заглавие: Отговорете с цитат

fishev написа:
И още един съвет ако може ,когато свалиш трите чипа на цифровия блок измии хубаво платката със спирт защото китаеца е ползвал гаден флюс и прави ликажи от него Успех

Абсолютно вярно - чиповете се махат и се презапояват мостовете под тях.
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Ное 22, 2004 22:51    Заглавие: AIWA с цифров модул Отговорете с цитат

Вярно е ,напъни се малко ,презапой мостчетата и чиповете на цифровата платка,ще си спестиш много нерви и главоболия!!Успех!
Върнете се в началото
Predator_MF
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Ное 23, 2004 18:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Добре де, презапоих всичко на тая платка (не съм свалял процесорите), презапоих тунера, и централния процесор. Проблем обаче имаше в стария NVM. Сега OSD се оправи, картината почти дойде Confused Казвам почти, защото в момента се движи бавно по хоризонтала и няма цвят (така е и на видеовход). Отделно много бавно търси канали. Чудя се дали това вече не опира до дъмп ? В сервизното меню има само "VCO AD" и "CRHOMA LUMINANCE"... Rolling Eyes
Върнете се в началото
коцев
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Вто Ное 23, 2004 18:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема според мен си остава пак в тая платка.На мен ми отнема минимум два часа това припойване.Просто всички перемички ги свалям и както писа един колега по горе основно зачиствам отворите и тогава на ново ги запойвам .Имай впредвид че на първият телевизор на който се наложи да правя тая платка съм я свалял поне пет шест пъти и припойвал докато стигнах до убеждението че първо трябва да се въоръжиш със стабилно спокойствие сваляш я измиваш я добре с ацетон и спойка след спойка с хубав поялник.За разлика от други колеги досега не съм нито надигал нито свалял схемите и да припойвам под тях и всеки път е ставало сполучливо.Желая ти успех.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3  Следваща
Страница 1 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети