| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
marin_bonchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 08, 2007 14:26 Заглавие: Sharp CV2131CK1 M-Търсене на програми |
|
|
Здравейте,
Телевизорът е Sharp CV2131CK1 M.Процесор-IX1147CEN1.
След ремонт на захранването телевизорът заработи и възпроизвежда
запаметените програми.Има ли някаква особеност при търсенето и запаметяването на нови програми,тъй като всичките ми опити бяха неуспешни.Това май става само от местния пулт защото на дистанционното което ми е донесено не виждам такива функций.
От четирите бутона-Skip, fast,tuning+и-, импулси отиват до съответните крачета на проца но на екрана няма никаква реакция. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 08, 2007 15:21 Заглавие: |
|
|
Извинявам се,
Грешката е моя.Търсенето си е наред,но става много бавно и това ме подлъга.Чак като закачих мултицета на VT разбрах че напрежението се мени.Набрах и запомних няколко програми.Има само още един недостатък.В горната част на екраня се явяват десетина леко наклонени хоризонтални линий.Мисля че е от кондензатор във вертикалното и ще ги подменя.Как ги мерите тези кондензатори с осцилоскопа? |
|
|
 |
evgevg Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 08, 2007 15:35 Заглавие: |
|
|
| Здравей Марине.Тези кондензатори са един 100микро във волтдобавката на кадровата.С осцилоскоп невиждам защо да го мериш-просто го дублирай и ще изчезнат линиите.После си го смени с нов 100/35V и си готов. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 08, 2007 15:45 Заглавие: |
|
|
| Благодаря Евгени,Кондензатора се оказа 220 mF,на който му беше паднал капацитета.Телевизорът работи вече нормално. |
|
|
 |
|