| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Predator_MF Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2004 16:21 Заглавие: Panasonic TX-28X1C...МЧУ Проблем... |
|
|
Здравейте колеги, пак съм аз. Явно напоследък не ми върви в ТВ-ремонтите, щото и един звук не мога да закача. Постановката е следната. Телевизора на масата, слагам звук към 5.5 ПАВ-а, звук няма, сменям 38.9 ПАВ.....ТОКОВ УДАР....и картина няма. От тунера имам картина само като си закача генератора (10mW) на входа (и от AV има картина). Да ама от кабел и антена неще....от един тъп ПАВ (да кажеш че ми е първия). Връщам стария ПАВ - същата работа. МЧУ-то е с M51362SP. Е не мога да схвана, смених тунера (цивров, но вкарах IF от друг тунер, нагласен на канал), ефекта пак е поразяващ...ИДЕИ  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2004 16:32 Заглавие: |
|
|
| Отделно стои и въпроса на господата от кабелната - пускат ми 100-тина волта променливо по масата на кабела....колко пъти ме удрят...тяхната м*ма.. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2004 21:29 Заглавие: |
|
|
| Едно от правилата за техника за безопастност е да се работи през РАЗДЕЛИТЕЛЕН ТРАНСФОРМАТОР.Всички контакти в сервиза са ми през два разделителни трансформатора.Имам само два от мрежата за хладилника и за прахосмукачката.А някъде във форума Филипов беше обяснил подробно как да се раздели кабелната от мрежата.Попитай го и ще ти отговори защото виждаш какви ядове си създаваме .Поогледай като си сменял ПАФА да не си дал някъде на късо макар и съвсем незабелижимо.Тоя номер аз често го правя но винаги тръгвам от там дето съм запойвал последно и си откривам грешката.Още повече когато си затрупан от работа и когато излезеш от нерви тогава най много автоголове си вкарваме. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2004 21:36 Заглавие: |
|
|
Е няма, не е спойка, не е нещо дето аз съм го направил. Смених го тва МЧУ....ПАВ-а не е виновен, мамка му и кабелна. Смених интеграла и работата стана...Интересно...Как пък изгорял
ПП. Аз в нас кабелната съм я разделил с едни здрави кондензатори, щото първоначално беше голям гаф. Като си включих видеоизхода на компа в скарта хвърчаха страхотни искри, а на ТВ-то ми искачат едни бели линии....малей. |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Ное 26, 2004 21:45 Заглавие: |
|
|
| Раздели си я и в сервиза още повече че си имал такъв проблем в къщи. |
|