Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

SCHAUB LORENZ модел king P-2501 много странно шаси ?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 13:15    Заглавие: SCHAUB LORENZ модел king P-2501 много странно шаси ? Отговорете с цитат

Състав: процесор ST92195C3B1/MEP,памет 24С08 , радио+видео - STV2248H , вертикал-STV9306 аудио-TDA7439 ,TDA7263 захранване -Китайско изпълнение с транзистори и открояващ се 2SC3807 Smile
Колеги ТВ-то е откровенно китайче и е донесено от турция, където по думите на собственика е работило.След една седмица работа на местна почва, събира вертикала и изчезва OSD-то.Явно разпрограмиране.При поставяне на празна памет ОСД-то излиза с ероглифи,вертикала е горе-долоу разпънат.Възможна причина за разпрограмиране-в началото, при пускане, се чуват няколко слаби високоволтови разряда.Някой знае ли какво е шасито и вероятно памет и сервиз.
на шасито надписи:
до ТХО 40-MNIMP28-L3T

до тунера E2511988 TF-1
CQC003001005386
SJ3275 - 1990
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 15:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Погледни разните модификации на 11АК30. При мен има разкулачено шаси със същия състав с обозначение 11АК30А4. На една от лепенките пише NERGIS 1904.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
dima
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Добрич

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 15:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Наистина ли шаси 11АК30 със захранване с трите транзистора,не съм срещал досега.
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 15:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги след дълго ровене в нета имам резултати.Шасито ако може да се вярва на руснаците е китайско AK-9-90.Няма нищо общо с AK30!!!
В сервиз се влиза:
sleep на 50 min, после V+ от пенела на телевизора.
Сега проблема ми , че с руската памет тръгна идеално даже с руско меню обаче звука излезе BG+DK , но явно поради това ми излиза само шум.Клиентите не се натискат за DK гледат си го на сателит предимно.Ама с тоя руски дъмп така излезе че няма звук сега ровя из опциите ама са доста.Втотия вариант е да нареждам елементите за DK и да пусна Квазито ама няма и схема за тоя боклук.Пък и кой знае от опциите дали не е настроено да опознава MSP34XX.
Някой ако може да помогне след този жокер, да не се мъча повече а.....? Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Фикри Нури
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Kърджали

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 15:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
ST92195C3B1/MEP,памет 24С08 , радио+видео - STV2248H

Захранването не е с транзистори, но въпроса беше за сервиз и евентуално начина на влизане да съответства на това шаси.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 10, 2007 19:16    Заглавие: Отговорете с цитат

За протокола,че се бях заплеснал с други бараки.Сложих второто пафче (дето е на квазито на STV2248) и със руската памет ТВ-то си тръгна и стана "мулти" та дрънка.Паметта съм я постнал в атача. Надявам се това да помогне на някой колега,каквато е и целта на този форум.А иначе опциите за мулти стандарт при този ТВ дойдоха:
ОР1-011
0Р2-00
ОР3-01
ОР4-23
0Р5-006
в сервиз както съм писал по-горе:
sleep-50 min после VOL + от лицевия панел.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети