| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 0:03 Заглавие: пулс-тон преобразувател |
|
|
| имам аларма която е с пулсово набиране и искам да я вържа към цифрова линия с тонално набиране.трябва ми някаква схемичка която да преобразува пулс в тон. набиране |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 0:31 Заглавие: Re: пулс-тон преобразувател |
|
|
| ivan76 написа: | | имам аларма която е с пулсово набиране и искам да я вържа към цифрова линия с тонално набиране.трябва ми някаква схемичка която да преобразува пулс в тон. набиране |
А не пробва ли директно , принципно българските централи работят и с 2-та стандарта !!! |
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 0:54 Заглавие: |
|
|
| пробвах но това не е линия на бтк--на нея става,това е линия от кабелната телевизия-цифрова е пак и с обикновен телефон с бутони си работи перфектно,но алармата не може да набира тонално затова търся такава схемичка |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 10:04 Заглавие: Re: пулс-тон преобразувател |
|
|
| ivan76 написа: | | имам аларма която е с пулсово набиране и искам да я вържа към цифрова линия с тонално набиране.трябва ми някаква схемичка която да преобразува пулс в тон. набиране |
pulse to DTMF converter е ключовата реплика. За съжаление проблема няма да се реши никак просто, разгледай тази схема, не можах да намеря нищо по елементарно и конкретно, от нея след внимателен анализ ще можеш да извлечеш необходимата ти схема. По принцип за такова конвертиране се използват специализирани чипове като този и този. Продават се и готови конвертори като този например. _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 10:47 Заглавие: |
|
|
Преди години си спомням че се продаваха бипери,така се казваха.Използвах ги при съгласуване на факсове с тонално избиране към аналоговата БТК. _________________ http://www.bg-sonic.com/members.php?id=147 |
|
|
 |
|