|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 19:21 Заглавие: Относно преходник (има ли такова чудо?) |
|
|
Здравейте купих си ДВД Елит и искам да си взема колонки 5.1 за него. Искам да закупя колонки на Креатив, само че ме спира факта, че на колонките отзад има 3 входа, а на ДВД-то има 5 изхода. Има ли някакъв кабел с който може да се направи прехода? На колонките входовете са 3 защото са 1 за предните колони, 1 за задните и 1 за суб+център. Предполагам, че на ДВД-то са 5 за всеки канал отделно. Вижда ми се странно, но това е положението.
Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
lio Kler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 20:17 Заглавие: |
|
|
Ама че комбинация... Звучи извратено - марка елит, която аз на никого не препоръчвам, и колонки на Creative. Питай в магазините за електроника, там точно ще те упътят, не е проблем. Вземи си едни колонки на нео, тази марка е на нивото на елит. Ако не - разкарай тоя плейър, вземи нещо свястно (в момента не съм запознат какво се предлага, мисля, че LG ще те устрои, особено по отношение цена/кач-во). Тогава чак вземи колонки на Creative и се наслади на Digital Versatile Disc  _________________ Мразя като остават излишни болтчета... |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Юли 12, 2007 21:09 Заглавие: |
|
|
| Че какво му е на Елита? Чете всичко, а относно качеството на звука няма как да го тествам без колонките. Мисля, че LG ползват същите чипове както и Елит-а или поне подобни. Същата работа както и видео картите ASUS с чип на Nvidia и видео картата на самия производител Nvidia 1 и същи чип различен производител и понякога даже Asus по-зле и по-скъпо от Nvidia. За сега ще си карам с този плейър пък като си купя колонките и пусна DTS музика ще разбера как е звука лош или добър. |
|
|
 |
yani kokas Опитен потребител

Регистриран на: 14 Юни 2006 Мнения: 326 Местожителство: Дупница/София/
|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 11:34 Заглавие: |
|
|
Най вероятно Елитното DVD има чинчов изход а Creative колоните са предназначени предимно за компютър и са със стерео букси 3.5.
Можеш сам да си направиш кабелите копуваш си чинчове букси по възможност тези най скъпите в метален кортус-най здрави са ,купуваш си чинчов кабел и 3 стерео жака.Връзваш по два чинча в стререо букса:център и буфер на еднин жак,предни на втория жак ,задни на третия жак.
Като ги правиш тез неща двете маси на чинча се свърват заедно на най долната и дълга част от стерео буксата а активните краища на следващите две.След като направиш процедурата пускаш Dvd то и колонитеи гледаш да ли има нещо по настро ите като sound test или
pink noise generator от там си тестваш колоните дали са правилно свързани примерно дали са разменени центъра и буфера,лява дясна,лява дясна задна.Амо има разместване просто разменяш чинчовете от към DVD то.
По принцип май се продават и такива чинчове каквито ти казвам да си направиш ама са много некачествени,много бързо се прекъсват откъм чинчовете _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
да не се зарази и ако клемите зацапа,
некой друг да тока да изцака... |
|
|
 |
Герги Гост
|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 14:18 Заглавие: |
|
|
| Моето ДВД е Daewoo и има оптичен изход, коаксиален изход и стерео изход на чинчове. Има и скарт ама не знам там какви изходи има. Не виждам как мога да реализирам подобно нещо. Май че за оптичния и коаксиалниа изходи трябва друго устройство, а не такива колони или обикновен усилвател. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 15:01 Заглавие: |
|
|
| Герги написа: | | Моето ДВД е Daewoo и има оптичен изход, коаксиален изход и стерео изход на чинчове. Има и скарт ама не знам там какви изходи има. Не виждам как мога да реализирам подобно нещо. Май че за оптичния и коаксиалниа изходи трябва друго устройство, а не такива колони или обикновен усилвател. |
Трябва ти цифров декодиращ усилвател - или само цифров рисивър иначе щом имаш само стерео чинчове в уредбата или си купуваш готин 2.1 усилвател -обаче така забрави за всички баш съраунд ефекти ако не си претенциозем това е решение ако рисивър +усилвател трябва да отделиш малко средства че не знам дали има такива чудесий под 300лв _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
Герги Гост
|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 15:09 Заглавие: |
|
|
Ехе 300 лв. Оряза ми мераците. Аз и сега си го използвам с една стерео домашна уредба JVC с активни баси и звучи прекрасно, но го няма ефекта на домашното кино предни-задни- фронт и т.н, та затова питах.
Благодаря за отговора. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 15:13 Заглавие: |
|
|
| Герги написа: | Ехе 300 лв. Оряза ми мераците. Аз и сега си го използвам с една стерео домашна уредба JVC с активни баси и звучи прекрасно, но го няма ефекта на домашното кино предни-задни- фронт и т.н, та затова питах.
Благодаря за отговора. |
Цифрата е ориентировъчна провери тук там _________________ Всеки щепсел контакта да си знае ,да се пази
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|