Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Относно преходник (има ли такова чудо?)

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 19:21    Заглавие: Относно преходник (има ли такова чудо?) Отговорете с цитат

Здравейте купих си ДВД Елит и искам да си взема колонки 5.1 за него. Искам да закупя колонки на Креатив, само че ме спира факта, че на колонките отзад има 3 входа, а на ДВД-то има 5 изхода. Има ли някакъв кабел с който може да се направи прехода? На колонките входовете са 3 защото са 1 за предните колони, 1 за задните и 1 за суб+център. Предполагам, че на ДВД-то са 5 за всеки канал отделно. Вижда ми се странно, но това е положението.

Благодаря предварително.
Върнете се в началото
lio Kler
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Русе

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 20:17    Заглавие: Отговорете с цитат

Ама че комбинация... Звучи извратено - марка елит, която аз на никого не препоръчвам, и колонки на Creative. Питай в магазините за електроника, там точно ще те упътят, не е проблем. Вземи си едни колонки на нео, тази марка е на нивото на елит. Ако не - разкарай тоя плейър, вземи нещо свястно (в момента не съм запознат какво се предлага, мисля, че LG ще те устрои, особено по отношение цена/кач-во). Тогава чак вземи колонки на Creative и се наслади на Digital Versatile Disc Smile
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юли 12, 2007 21:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Че какво му е на Елита? Чете всичко, а относно качеството на звука няма как да го тествам без колонките. Мисля, че LG ползват същите чипове както и Елит-а или поне подобни. Същата работа както и видео картите ASUS с чип на Nvidia и видео картата на самия производител Nvidia 1 и същи чип различен производител и понякога даже Asus по-зле и по-скъпо от Nvidia. За сега ще си карам с този плейър пък като си купя колонките и пусна DTS музика ще разбера как е звука лош или добър.
Върнете се в началото
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Дупница/София/

МнениеПуснато на: Пет Юли 13, 2007 11:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Най вероятно Елитното DVD има чинчов изход а Creative колоните са предназначени предимно за компютър и са със стерео букси 3.5.
Можеш сам да си направиш кабелите копуваш си чинчове букси по възможност тези най скъпите в метален кортус-най здрави са ,купуваш си чинчов кабел и 3 стерео жака.Връзваш по два чинча в стререо букса:център и буфер на еднин жак,предни на втория жак ,задни на третия жак.
Като ги правиш тез неща двете маси на чинча се свърват заедно на най долната и дълга част от стерео буксата а активните краища на следващите две.След като направиш процедурата пускаш Dvd то и колонитеи гледаш да ли има нещо по настро ите като sound test или
pink noise generator от там си тестваш колоните дали са правилно свързани примерно дали са разменени центъра и буфера,лява дясна,лява дясна задна.Амо има разместване просто разменяш чинчовете от към DVD то.
По принцип май се продават и такива чинчове каквито ти казвам да си направиш ама са много некачествени,много бързо се прекъсват откъм чинчовете
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Герги
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юли 13, 2007 14:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Моето ДВД е Daewoo и има оптичен изход, коаксиален изход и стерео изход на чинчове. Има и скарт ама не знам там какви изходи има. Не виждам как мога да реализирам подобно нещо. Май че за оптичния и коаксиалниа изходи трябва друго устройство, а не такива колони или обикновен усилвател.
Върнете се в началото
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 13, 2007 15:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Герги написа:
Моето ДВД е Daewoo и има оптичен изход, коаксиален изход и стерео изход на чинчове. Има и скарт ама не знам там какви изходи има. Не виждам как мога да реализирам подобно нещо. Май че за оптичния и коаксиалниа изходи трябва друго устройство, а не такива колони или обикновен усилвател.

Трябва ти цифров декодиращ усилвател - или само цифров рисивър иначе щом имаш само стерео чинчове в уредбата или си купуваш готин 2.1 усилвател -обаче така забрави за всички баш съраунд ефекти ако не си претенциозем това е решение ако рисивър +усилвател трябва да отделиш малко средства че не знам дали има такива чудесий под 300лв
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Герги
Гост

МнениеПуснато на: Пет Юли 13, 2007 15:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Ехе 300 лв. Оряза ми мераците. Аз и сега си го използвам с една стерео домашна уредба JVC с активни баси и звучи прекрасно, но го няма ефекта на домашното кино предни-задни- фронт и т.н, та затова питах.
Благодаря за отговора.
Върнете се в началото
yani kokas
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 13, 2007 15:13    Заглавие: Отговорете с цитат

Герги написа:
Ехе 300 лв. Оряза ми мераците. Аз и сега си го използвам с една стерео домашна уредба JVC с активни баси и звучи прекрасно, но го няма ефекта на домашното кино предни-задни- фронт и т.н, та затова питах.
Благодаря за отговора.

Цифрата е ориентировъчна провери тук там
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети