| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
kalin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 09, 2007 23:12 Заглавие: Има ли стабилизатори подобни на 78хх с по-високо мах. V? |
|
|
| Съществуват ли стабилизатори подобни на серията 78хх, но да издържат на напрежение от порядъка на 60V? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2007 14:20 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | И каква е целта на занятието? | ... или по друг начин казано - не е проблем да се направи, стига да има смисъл
Готови ИС линейни стабилизатори за голяма разлика входно-изходно напрежение не са много разпространени (аз не знам за такива), щото за малък ток се прави лесно с емитерен повторител, за голям ток КПД-то става толкова убииствено малко, за сметка на голяма разсейвана мощност, че няма смисъл. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 11, 2007 9:39 Заглавие: |
|
|
По-добре кажи за какво конкретно ти трябва и ние ще ти предложим удачно схемно решение-но такива стабилизатори не съм срещал-не мисля и че има нужда от тях... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 18:56 Заглавие: |
|
|
Ами вместо да го връзваш директно към маса подпри един 7824 с ценер за 36 V и си готов. _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 19:00 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | | Ами вместо да го връзваш директно към маса подпри един 7824 с ценер за 36 V и си готов. |
Да, ама при едно късо на изхода, или нещо доста по-реално - зареждане на кондензатор - изводът "изход" се оказва на -36 спрямо извода "маса" ... стабилизатора няма да се почувства добре в тая ситуация!
П.С. Все пак 78хх са изградени на базата на емитерен повторител с NPN транзистор като силов елемент и емитер излизащ на изхода, ако беше някое LDO, което е с PNP има шанс... макар че там пък със сигурност има вързани достатъчно работи (най-малкото - обратната връзка) към изхода които да изгорят при такова отрицателно напрежение. _________________ Тодор Симеонов.
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 13, 2007 20:28 Заглавие: |
|
|
| Филипов написа: | | И каква е целта на занятието? |
Предполагам, че целта на занятието е захранване на усилватели за кабелна телевизия или суичове за Интернет-мрежа.
kalin, познах ли? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 10:18 Заглавие: |
|
|
| Tokio написа: | | ...захранване на усилватели за кабелна телевизия или суичове за Интернет-мрежа... | Т.е. на места, където КПД-то е важно и да се говори за линеен стабилизатор направо си е грях  _________________ Тодор Симеонов.
|
|
 |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 12:06 Заглавие: |
|
|
Използвал съм ценер свързан последователно на минусовото краче на стабилизатора 78XX за да увелича стабилизираното напрежение ,но само до пределно допустимото.А иначе по-добре ще е според мен да се направи компенсационен стабилизатор,аз също търся някаква схемичка за 120волта.  _________________ http://www.bg-sonic.com/members.php?id=147 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 15, 2007 12:10 Заглавие: |
|
|
| krasiorocknroll написа: | ...аз също търся някаква схемичка за 120волта.  |
КАКВА схемичка търсиш?
Кажи техн. изисквания , иначе схемички - дал Господ. _________________ Тодор Симеонов.
|
|
 |
|