Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

помощ за шаси KD-052C

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
jivko
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ГР.Шумен

МнениеПуснато на: Пон Юли 16, 2007 16:32    Заглавие: помощ за шаси KD-052C Отговорете с цитат

Това е шаси поставено в кутия от друг телевизор. Процесора е LC 863328C-55N2 , видео-LA76810A, звук-2бр. AN5262. На платката е записано -KD-052C. Има следния проблем: На финна настройка се настройва и запомня програмата, но на автоматична настройка и в режим на търсени не спира и не запомня.Проверени са захранващите напрежиния за пулсации и номинали. На 33 краче на процесора има 5 волта и не се променя в режим на търсене, а това е идентификация, ако не греша. Сменях многократно дъмпа на 24c08,но безуспешно. Нямам дъмп точно за тази интеграла/ LC863328C-55N2/.В сервиз излизат 10 менюта но кое е точно за активиране на идентификацията не зная. Ако някой може да помогне с дъмп или акъл ще му бъда благодарен.Проверил съм и стойността на резистора към 33 краче- 10 килоома.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 17, 2007 0:23    Заглавие: Отговорете с цитат

jivko написа:
... На 33 краче на процесора има 5 волта и не се променя в режим на търсене, а това е идентификация, ако не греша...
Мисля, че грешиш. По-добре виж какво става на 14кр. /AFT IN/ и как са VCO филтрите на видеото.
jivko написа:
...В сервиз излизат 10 менюта но кое е точно за активиране на идентификацията не зная. Ако някой може да помогне с дъмп или акъл ще му бъда благодарен...
Идентификацията се активира при точна настройка на филтрите и няма специална опция за нея. Схема намерих във файлообменника, но нямам сервизно описание. Ако го имаш и ми го пратиш, или ако опишеш подробно сервизните менюта, мога да ти кажа какво точно трябва да промениш. Успех!
Върнете се в началото
jivko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 17, 2007 7:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Вероятно процесора не е наред защото на 14 краче напрежението за АДЧ се шунтира и е 0.5V. От 10кр. на видеопроцесора напрежението е добре, когато откача 14кр. на процесора.Не мога да намеря такъв процесор в eshopa.Какъв аналог може да се сложи там?Схема нямам и ако ми кажете на кое шаси съответства, което е във файлообменника, ще съм ви благодарен.
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Вто Юли 17, 2007 10:22    Заглавие: Отговорете с цитат

jivko написа:
...Схема нямам и ако ми кажете на кое шаси съответства, което е във файлообменника, ще съм ви благодарен.
Шасито е това, което си написал, без последната буква: KD-052.
http://www.eserviceinfo.com/downloadsm/21510/IEKEI_KTV14AT1.html
Успех!
Върнете се в началото
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Вто Юли 17, 2007 13:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Това шаси е голяма измама. Процесора се продава за десетина лева ,но рядко е дефектен. Филтърчето най вероятно ти е проблема ама най добре ти си знаеш.
jivko
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 17, 2007 15:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Филтъра го сменях настройвах, но пак не може да запомня на автоматична настройка. 14 краче на процесора шунтира напрежението за АДЧ от LA 76810A.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети