| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2007 16:32 Заглавие: помощ за шаси KD-052C |
|
|
| Това е шаси поставено в кутия от друг телевизор. Процесора е LC 863328C-55N2 , видео-LA76810A, звук-2бр. AN5262. На платката е записано -KD-052C. Има следния проблем: На финна настройка се настройва и запомня програмата, но на автоматична настройка и в режим на търсени не спира и не запомня.Проверени са захранващите напрежиния за пулсации и номинали. На 33 краче на процесора има 5 волта и не се променя в режим на търсене, а това е идентификация, ако не греша. Сменях многократно дъмпа на 24c08,но безуспешно. Нямам дъмп точно за тази интеграла/ LC863328C-55N2/.В сервиз излизат 10 менюта но кое е точно за активиране на идентификацията не зная. Ако някой може да помогне с дъмп или акъл ще му бъда благодарен.Проверил съм и стойността на резистора към 33 краче- 10 килоома. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 17, 2007 0:23 Заглавие: |
|
|
| jivko написа: | | ... На 33 краче на процесора има 5 волта и не се променя в режим на търсене, а това е идентификация, ако не греша... | Мисля, че грешиш. По-добре виж какво става на 14кр. /AFT IN/ и как са VCO филтрите на видеото. | jivko написа: | | ...В сервиз излизат 10 менюта но кое е точно за активиране на идентификацията не зная. Ако някой може да помогне с дъмп или акъл ще му бъда благодарен... | Идентификацията се активира при точна настройка на филтрите и няма специална опция за нея. Схема намерих във файлообменника, но нямам сервизно описание. Ако го имаш и ми го пратиш, или ако опишеш подробно сервизните менюта, мога да ти кажа какво точно трябва да промениш. Успех! |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 17, 2007 7:57 Заглавие: |
|
|
| Вероятно процесора не е наред защото на 14 краче напрежението за АДЧ се шунтира и е 0.5V. От 10кр. на видеопроцесора напрежението е добре, когато откача 14кр. на процесора.Не мога да намеря такъв процесор в eshopa.Какъв аналог може да се сложи там?Схема нямам и ако ми кажете на кое шаси съответства, което е във файлообменника, ще съм ви благодарен. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 17, 2007 13:03 Заглавие: |
|
|
Това шаси е голяма измама. Процесора се продава за десетина лева ,но рядко е дефектен. Филтърчето най вероятно ти е проблема ама най добре ти си знаеш. _________________ Иво Банов |
|
|
 |
jivko Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 17, 2007 15:14 Заглавие: |
|
|
| Филтъра го сменях настройвах, но пак не може да запомня на автоматична настройка. 14 краче на процесора шунтира напрежението за АДЧ от LA 76810A. |
|
|
 |
|