| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2007 13:05 Заглавие: Схема БГ усилвател MODEL 2090 |
|
|
Търся схема за български усилвател MODEL 2090 с ИС 534 и транзистори КД503, 2х100 вата.. Единият канал е духнал, и не ми се иска да работя по метода на "пробите и грешките".  _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2007 15:13 Заглавие: Re: Схема БГ усилвател |
|
|
| Фикри Нури написа: | Търся схема за български усилвател MODEL 2090 с ИС 534 и транзистори КД503, 2х100 вата.. Единият канал е духнал, и не ми се иска да работя по метода на "пробите и грешките".  |
Пак имаш късмет,че единия канал е здрав.Вероятно КД-тата на "духналия" канал,също са духнали и платката се опържва яко.В последните дни ми се наложи да правя няколко подобни у-ля.Схеми няма.Проверявам всички елементи от изгорялата платка/дори и видимо здравите/ и ги сравнявам с тези от здравата-не са чак толкова много.Интегр. схема-задържителна замяна.При включване,след ремонта,слагай пръста на КД-тата,защото ако им е объркано преднапрежението много бързо загряват и може... |
|
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
|
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 09, 2007 13:44 Заглавие: |
|
|
Колко е захранването на крайното.Ако не се лъжа е повече от
+/-40V което значи че са слагани подбрани по пробивно напрежение KD503.Спомените са ми от 15-на години та може и да ми изневеряват |
|
|
 |
Goshano1 Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2007 16:40 Заглавие: |
|
|
Точно тази схема с транзисторите съм я правил и останах очарован от лесните настройки и качесвен звук.При мен захранването бе +/- 55v.Постигнах 150W синус.ПП Направих някои корекций-при интерес ще ги кажа!  _________________ Не запоявай с нагрят пирон! |
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 16, 2007 17:12 Заглавие: |
|
|
Наборе va4ev захранването наистина е +/- 40, но аз няма как. | Цитат: | | ....подбрани по пробивно напрежение KD503... | и затова си слагам каквито имам.
Гошане, мерси, но на мен (като гледам не само на мен) ми е необходима схемата с 554.  _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
|