| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2007 13:34 Заглавие: Премахване на брум от усилвател |
|
|
| Става въпрос за китарен усилвател L55-брума се явява когато махнеш ръката си от струните на китарата иначе няма проблем!Пробвах с различни кабели,зануляване, но без успех,дайте някаква идея за решаването на проблема |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
After_Dark Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2007 14:54 Заглавие: |
|
|
китарата нещо ?
някоя студена спойка или лош контакт по буксата - пробвай с друга китара за всеки случай |
|
|
 |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2007 16:05 Заглавие: |
|
|
Няколко проби:
1-Включи усилватела без да има включен кабел,с намален звук-не трябва да има брум/ако има брум причината е в усилватела-предусилвател или крайно стъпало/
2-При включен усилвател и включен кабел-не трябва да има брум/ако има брум,възможно е да липсва екраниращия проводник,ширмовката/
3-При включен усилвател и китара-не трябва да има брум/ако има брум причината може да е липса на екранировка на потенциометри,адаптери,държач на струните
Ще ми трябва още информация-използваш ли някакви ефекти за китарата?Дисторшън,дилей или нещо друго.Причината може да е в тях.
Случвало ми се е в едно звукозаписно студио -при включена китара в близост до монитор на компютър се появи брум.Разглобих цялата китара докато установя че причината е високото напрежение от монитора Успех!  _________________ http://www.bg-sonic.com/members.php?id=147 |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2007 18:03 Заглавие: |
|
|
| Проблема не е от китарата,пробвах я на друг усилвател и няма брум.При включен усилвател и потенциометър усилване до край няма брум(без кабел),но когато се вкючи кабел идва въпросния брум и когато докосна масата на кабела с ръка спира.Същото нещо го прави и с китарата(докато я държиш няма брум).Възможно ли е масите на самия усилвател да не са направени както трябва?Както знаете това е българска изработка от едно време |
|
|
 |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2007 20:07 Заглавие: |
|
|
Значи кабела не е качествен,имал съм такива.Екрана не е хубав.Имал съм случай при концерт в зала с тиристорно осветление се получава брум,който изчистихме само с разделителен трансформатор. _________________ http://www.bg-sonic.com/members.php?id=147 |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 06, 2007 18:11 Заглавие: |
|
|
Поразходи се тук: http://forum.muzikant.org/index.php?showtopic=8690 Изобщо попрочети в този форум.Има и от китарата,бъди сигурен! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 06, 2007 21:18 Заглавие: |
|
|
| Код: | | Премахване на брум от усилвател |
проблема най-вероятно е в адаптера на китарата, имал съм подобен случай, никакви магии не помагат освен смяната му...  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
emilm Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 06, 2007 22:37 Заглавие: |
|
|
Браво,чудесна статийка!Ами възможно е и от китарата да е ще пробвам с екранировка както е описано |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 07, 2007 5:57 Заглавие: |
|
|
| Хубава статия ,но си личи ,че е писана не от инженери ,ако бяха ме питали бих им предложил да си екранират с тънко фолио пермалой ,така ще са защитени и от магнитни полета ,не само от електрически ! |
|
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 07, 2007 12:35 Заглавие: |
|
|
Прав си,LP.Но от къде пермалоено фолио?То и медното е проблем.А екранировката коренно променя нещата.Само че не е лесна работа.При мен резултатът беше повече от добър! _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
|