Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV Shneider TV-9

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Genia
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Asenovgrad

МнениеПуснато на: Пон Дек 13, 2004 9:48    Заглавие: TV Shneider TV-9 Отговорете с цитат

ТВ- то е от Германия.Имаше проблем с верт. отклонение , но го оправих.Когато разпъна светна с обратен ход и бял растър.Липсва графика.При откачане на лентовия кабел за платката на кинескопа-няма промяна!Всички напрежения са в норма!Сигналите за RGB усилвателя към кинескопа липсват.При подаване на сигнал на антения вход и превключване на каналите със универ. дистанц. управление приема команди и на определен канал излиза звук.При гасене и ново пускане "забравя" на кой канал е стопиран!Дали не е от паметта?Тя е 24С32?Моля дайте съвет изчерпах се от идеи!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Noel
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 13, 2004 10:11    Заглавие: Отговорете с цитат

След като на екрана свети в бяло и с обратен ход значи не всички напражения са нормални. Или имаш прекалено ниско напражение на катодите или прекалено високо на G2 - Ускоряващото.Какви са тяхните стойности ?
Genia
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 13, 2004 10:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Ускоряващото напрежение съм го увеличил аз иначе при намаляване гаси до черно без проблем!
Върнете се в началото
DICHI
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: VRACA

МнениеПуснато на: Пон Дек 13, 2004 11:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Опитай с чиста памет а ако искаш ще ти пратя и бин.Само кажи коя деветка е.Някой имат навика да позабраят.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Genia
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 13, 2004 11:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Довечера ще пробвам нещо с ТВ-то и ще видя пълния му номер.Утре ще го напиша дa ми пратиш BIN.
Върнете се в началото
DICHI
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: VRACA

МнениеПуснато на: Пон Дек 13, 2004 12:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Ок
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
bamze
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пон Дек 13, 2004 15:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема може още да ти е във кадровата.Наскоро смених кинескоп и тхо и все си разфокусираше, а проблема си беше само във кадровата и да не попаднеш на менте.
Върнете се в началото
Genia
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Дек 13, 2004 16:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Там е работата че кадровата си е оригиналната!Когато ТВ-то дойде за ремонт не му работеше кадровата TDA8177F!Смених 6-7 чипа и само с CTV9379FA тръгна но товареше едно от захранванията и пропушваше резистора!Вече се бях отчаял и реших да си го върна както е така и си слагам ориг. чип и ........... взе че тръгна.Така че мисля че не е от кадровата тъй като фокуса си е наред, а няма графика и т.н.
Върнете се в началото
Genia
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Дек 14, 2004 9:17    Заглавие: Отговорете с цитат

ТВ-то го оправих!Проблема излезна от един резистор който беше изгорял и се беше овъглил та даже и платката беше овъглена.Та този резистор е свързан към корекциите на хоризонталната развивка.Аз бях сложил 10 ома резистор, а той трябва да е 10кОм.Оттам забива целия блок RGB.При смяна на резистора с 10кОм всичко си дойде на място.Не съм предполагал че е с такава стойност и не му обръщах внимание. ДВА МЕСЕЦА СТОЯ КАТО ПАМЕТНИК!Считам темата за приключена!Благодаря за съветите!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети