| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Сеп 06, 2007 17:48 Заглавие: Crown DMQ2045 резистор?? |
|
|
Изтеглих схемата от файлото ,но там ия няма часта на платката с процесора.Интересува ме стойноста на един оваглен резистор RV48 който единия край отива на стабилизатора за 33В. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 06, 2007 18:00 Заглавие: |
|
|
Р-а е 10Ком.Гаси напрежението33В от 103В.Беше сложен 0,125W който е доста малък за там и се е опекъл.С 1W заспа _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 06, 2007 18:07 Заглавие: |
|
|
И 1ват е малко според мене.
Съдя по аналогични телевизори които хващат така варикапно от захранването на редовата и резистора е около 10килоома-ползват винаги поне 2вата резистори...
Тя и сметката е проста-входното напрежение минус 33В и делиш на тока...
Вече според зависи ценера и колко ти е входното но вариациите са малки...
Сложи ги десетина милиампера през ценера и още малко консумация по веригите на тунера-20мА да ти легне са ват и полвина...
Па и запас малко се предвижда... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 06, 2007 18:40 Заглавие: |
|
|
| Bojilov написа: | И 1ват е малко според мене.
Съдя по аналогични телевизори които хващат така варикапно от захранването на редовата и резистора е около 10килоома-ползват винаги поне 2вата резистори...
Тя и сметката е проста-входното напрежение минус 33В и делиш на тока...
Вече според зависи ценера и колко ти е входното но вариациите са малки...
Сложи ги десетина милиампера през ценера и още малко консумация по веригите на тунера-20мА да ти легне са ват и полвина...
Па и запас малко се предвижда... |
Знам колко загрява резистора в това звено в различните марки и модели.Този тук 1W му е напълно достатъчен(норамална температура за случая) _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 06, 2007 19:25 Заглавие: |
|
|
Аз си мисля, че е добре резистора да е 18-22к. Винаги поставям такива, ако не искам телевизора да се върне. Иначе много грее стабилизатора. Направете проста сметка. За добрите итеграли (от сорта на MAA550) дават нормален ток на работа 3-10ma. Защо да се вкарва в максимален режим на работа? _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 06, 2007 23:50 Заглавие: |
|
|
| Напрежението върху съпр. е U=103-33=70V. Мощността на съпр. е Р=U*U/R=70*70/10000=0.5W, така че 1W е добре. Максималният ток през стабилизатора, без тунера е I=U/R=70/10000=7mA. И това е добре. Само не ми е ясно как 10К/0,125W е работел на 0,5W. |
|
|
 |
|