|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост 1 Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 20, 2007 16:50 Заглавие: Отделена: За плазмите и Гостите |
|
|
| Тези "спаркове" са така наречения "Densing fosfor".Не се заблуждавайте като си мислите че като след време изчезват и са кондензатори.Не всичко , което сте срещали в София 81 или Търново 84 важи и за плазмите.Там logic board може да променя захранващите напрежения.Преди така се регулираше яркоста в първите VGA панели. Гостите са прави за захранващите напрежения - трябва да са точни.Прави се на пълно бяло поле обикновено то се включва от logic board.Също има много важна настройка на sub field -овете и се прави на Y-sus.Настройват се около 4 времена и напрежения.И дефекта може да изчезне. Тоест без сервизно описание и методика за настройка щанса да спре апарата след намеса е голям. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 20, 2007 20:59 Заглавие: Плазма |
|
|
| Гост 1 не говори като адвокат ! Ако желаеш помогни на колегата . А за гостите във форума доста сме писали ! |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Фев 20, 2007 21:20 Заглавие: |
|
|
| Не зная какво мислите за гостите, но явно в случая те имат повече опит с този тип техника, която е на много по-високо ниво от добре познатите ви телевизори с кинескоп. Иначе Гост 1 е прав - пълна настройка по сервизно описание на ПАНЕЛА, който в случая не е ясен какъв е, е решение. Ако колегата, които има този проблем има достъп до тази докуметация и хубав осцилоскоп, още по-добре цифров, може да се опита да настрой Y-board. Ако не е така, освен настройка на захранващите напрежения нищо не може да се направи в случая. |
|
|
 |
G_ANEV Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Фев 20, 2007 21:33 Заглавие: Плазма |
|
|
| Гости те е желателно да се регистрират . Другото оставам на госпопода модераторите те имат думата . |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 0:07 Заглавие: Re: Плазма |
|
|
| Може би колегите "гости" не подозират, че повечето участници във форума не знаят какво е Y борд, пък камо ли да знаят и как да го настроят. За мен проблема е 100% във панела, но все пак пожелавам успех на колегата след смяната на поредния кондензатор. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 2:47 Заглавие: |
|
|
| G_ANEV написа: | | Гост 1 не говори като адвокат ! Ако желаеш помогни на колегата . А за гостите във форума доста сме писали ! | G_ANEV, не се ядосвай! Не виждаш ли, че и самите гости си противоречат и не вдяват от това, което са написали, камо ли да обяснят и да помогнат на някой друг. Иначе защо да се крият. Ето няколко цитата:
| Anonymous написа: | | ... Ако се различават ги нагласи с тримерите, но все пак запомни и първоначалната стойност... | И след това: | Гост 1 написа: | | ...Там logic board може да променя захранващите напрежения... | Или това: | Anonymous написа: | | ..Щом като на OSD всичко е ОК, може да се предположи, че най-вероятно проблема е в основния модул (платката с тунера и управляващите чипове)... | Т.е. проблема е в main board. И след това: | Anonymous написа: | | Ами най-успешния начин за справяне с проблема засега е смяна на панела, като при това новия панел е в комплект с всички платки, без main board... | И накрая, след като си сменил всичко, не е ясно, но все пак: | Гост 1 написа: | | ...И дефекта може да изчезне... | Ами ако не изчезне?  |
|
|
 |
Гост 1 Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 11:58 Заглавие: |
|
|
С риск някой от регистрираните учасници във форума да се ядоса бих казал , че не се регистрирам , защото не виждам с какво може да ми помогне този форум.По-скоро аз бих помогнал на някой.
vladimirstanoev пита : А ако не изчезне?
Ако беше гост щеше да знаеш, ако не изчезне какво да правиш и какви части да поръчаш!Това което казах е само как само с настройка да се опитаме да се справим с проблема.А защо да запомниш положенията на потенц. отговори Гост : За да не ти влезе в защита панела! Какви противоречия и не вдяване има тук?
На мен ми се е случвало всички елементи на измерване да не показват отклонения и пак модула да не работи.Ако беше така лесно нямаше Smsung и LG да има ремонтни комплекти и да препоръчват при установен дефект примерно в Y-sus board да се сменят Y-sus, Z-board i logic bord! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 13:16 Заглавие: |
|
|
| Гост 1 написа: | | ... че не се регистрирам , защото не виждам с какво може да ми помогне този форум.По-скоро аз бих помогнал на някой. |
Хайде малко по-скромно го давай!
Ако имаш нещо конкретно да кажеш (и имаш правото да го направиш ако искаш разбира се) - кажи го.
Останалото са само надути приказки и термини които не звучат кой знае колко убедително.
Може пред някой и много авторитетно да звучат, но не е точно тук мястото да си мерим boArd-овете. |
|
|
 |
Гост1 Гост
|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 14:16 Заглавие: |
|
|
Извинявам се ако ви е прозвучало нескромно.Не се изразих правилно.За LCD и плазма няма кой да ми помогне.Термините не съм ги измислил аз а производителите.Още нямаме съответствия на български , за да го кажа както ще ви хареса.
boArd е е правилното изписване.RC, направи си справка в речника. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Фев 21, 2007 14:21 Заглавие: |
|
|
Моя речник си е добре, но твоя нещо куца.
И това още повече говори за това кой как и какви термини употребява.
| Гост 1 написа: | | Z-board i logic bord! |
Това не съм го писал аз нали?
По-добре си чети постовете преди да ги пускаш (при положение, че не искаш да имаш възможността да си ги редактираш). |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|