Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Suzika sx-9228

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
morski
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юли 25, 2007 10:49    Заглавие: Suzika sx-9228 Отговорете с цитат

Някой има ли си на идея какви трябва да са волтажите на изхода на импулсното(единия ми е към 150В а другия 18В) и какви напрежения излизат от ТХО-то на suzika sx-9228
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 25, 2007 11:04    Заглавие: Отговорете с цитат

кажи с кво е изграден телевизора и най-вече захранването,че така само по модела не се сещам...
Обаче ако е малък или среден телевизор тия 150В ми се виждат доста много
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
morski
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юли 25, 2007 11:16    Заглавие: Отговорете с цитат

импулсното е без интегрална схема,а телевизора му беше повредена TDA8305A,смених я но тия 150В ми се виждат множко въпреки че е 28", искам да проверя захранванията преди да го пусна че не ми се дават пак 28лв за ТДА-то
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 25, 2007 11:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Сузиките които си спомням бяха със захранване като на стандартен AKAI 2107 -онова най-стандартното с 3те транзистора-
аз бих му сменил електролитите...

Последната промяна е направена от Bojilov на Чет Юли 17, 2008 16:25; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
morski
Гост

МнениеПуснато на: Сря Юли 25, 2007 15:32    Заглавие: Отговорете с цитат

да подобно е наистина като на AKAI,смених му и кондензаторите но ефекта е почти нулев,проверих и резисторите и там всичко е ОК, а дали не са си 150В Question
Върнете се в началото
ivan dimitrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Сря Юли 25, 2007 15:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте!Не съм виждал толкова голяма сузика но мисля че ще да е нормално това захранване.Още по-вече че това са напреженията в режим на готовност(без товар) доколкото разбирам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ivpav
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Хасково

МнениеПуснато на: Сря Юли 25, 2007 15:43    Заглавие: Отговорете с цитат

morski написа:
тия 150В ми се виждат множко въпреки че е 28"

За 28" 50 Hz телевизор 150 В са си съвсем нормално на празен ход като го натовариш с развивката ще падне с 5-10% и всичко е ОК тука. Виж от веригите на ХО за някой дефектен елемент да не връща в чипа нещо. Стискай очите и пускай смело Smile
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 25, 2007 16:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Екрана е голям,щом си сменил електролитите в захранването -явно е нормално...
morski
Гост

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 18:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря на всички за мненията,пуснах го на 150В да работи и засега е ОК,ще го видим утре сутрин ако не спрял Laughing
Върнете се в началото
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Чет Юли 26, 2007 19:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Между другото TDA8305 си напича много,често дори под здрави чипове TDA8305 платката е потъмняла и често гори и безпричинно от самосебе си-така че споко....
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети