| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
doxr Активен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 20:33 Заглавие: Компа не ще да запали от раз :( |
|
|
Взех машинка на старо:
Дънна платка: asus A7V880
Процесор: AMD SEMPRON 2400+ S.A.
RAM Памет: 2x256MB DDR 400
Твърд диск: 80GB PATA/ EXCEL STORE
Видео карта: GE CUBE 9550
Kога пускам машината светва харда, ЦД-то премигва, но монитора не светва - даже светодиодчето му не сменя цвета си - on/off. Забелязах след това светодиода на харда свети постоянно (червения). Изчаквам но ефект никакъв След натискане на Ресет бутона (другия) всичко си тръгва нормално. (само веднъж не можеше да намери ЦД-то, че отново хард-ресетвах). Друг забелязан проблем е че шината превключва на 100мхц по дифолт вместо 166. Не е от харда, процесора и захранването - опитах с други! Биоса е с последния фирм.. съмнява ме чипсета или биоса са сдали..
Какво да правим..хелп? _________________ Dropbox - До 16 GB свободно място за файлове: http://db.tt/aK2wrMQl |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Yassen Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 21:04 Заглавие: |
|
|
Веднага бих ти казал - захранването, но ти казваш че си пробвал с друго. Друга възможна причина е батерията на CMOS- а, смени я и пробвай отново. Но преди това размести и включи наново видеокартата и паметите. Успех!  _________________ Младото поколение трябва да възроди Българската електроника |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 21:54 Заглавие: |
|
|
| Много намирисва да е от дъното! |
|
|
 |
guitman Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 22:02 Заглавие: |
|
|
Смени подутите елекролити по дъното и батерията, и си готов. _________________ home studio |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Май 11, 2007 23:27 Заглавие: |
|
|
| guitman написа: | | Смени подутите елекролити по дъното и батерията, и си готов. |
Това дъно има ли случай на бременни кондензатори?
Само за лична информация  |
|
|
 |
doxr Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 7:42 Заглавие: |
|
|
Батерията също е подменена, бременни електролити нема, светкахме с фенерче..май и размествахме.. вече не се сещам. Иначе след хард ресет си пали от раз. Компа е в сервиз и днес ще се чуем. _________________ Dropbox - До 16 GB свободно място за файлове: http://db.tt/aK2wrMQl |
|
|
 |
chwr Гост
|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 16:24 Заглавие: |
|
|
| Най-вероятно тактовия генератор не сработва винаги при първоначално пускане. И аз имах такъв проблем с дъно преди години, но беше в гаранция и ми го подмениха. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 19:33 Заглавие: |
|
|
| chwr написа: | | Най-вероятно тактовия генератор не сработва винаги при първоначално пускане. И аз имах такъв проблем с дъно преди години, но беше в гаранция и ми го подмениха. | Toва какво/къде е? Подменя ли се самостоятелно? |
|
|
 |
gniav Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Май 12, 2007 20:24 Заглавие: |
|
|
| кондензаторите |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Нед Май 13, 2007 20:40 Заглавие: |
|
|
На дъното някъде има ИС, която генерира честоти за различните компоненти(процесор, шини), нарича се синтезатор на честота. Каква е за конкретното дъно не мога да кажа. Може и в нея да е проблема(виждал съм дъна с подменяни синтезатори), или пък в опорния кварц 14,1318МНz или някой от кондензаторите към него.
А може и да е в електролитите както вече казаха нищо че не са издути.
Еднозначен отговор за решение на проблема не мога да кажа.
Моето дъно беше в гаранция и след едноседмично размотаване по сервизи го подмениха. |
|
|
 |
|