Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Може ли малко помощ за ремонт на авто-плейър?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
smokee
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Съб Авг 04, 2007 16:24    Заглавие: Може ли малко помощ за ремонт на авто-плейър? Отговорете с цитат

Здравейте приятели и колеги ! Имам няколко въпроса към вас :
Имах в колата си един скъп авто-плейър ,но преди около 2 години го наваля дъжда и както се досещате спря да работи.Сменях му крайното стъпало (само интегралата) ,струваше около 12лв,затворих го ,пуснах го и работеше няколко минути,след което замлъкна пак.Всичко друго му работи,само не вади звук.Скоро намерих сервиз мануала му в интернет.Намерих едни транзистори на входа на интегралната схема,които смятам ,че са изгорели.Питах във всички магазини за електронни компоненти в Бургас,но нямат или трябва да чакам 2 месеца за тях.На мен не ми се чака толкова за едни транзистори, та можете ли да ми кажете от къде мога да ги поръчам от интернет или от другаде ? Транзисторите са ( DTC314TKH04 ).Другия проблем е,че до сега не съм сменял толкова малки и маломощни транзистори и не знам дали мога да ги запоявам с обикновенния си поялник.Чувал съм,че може със станция с горещ въздух.Никак не съм наясно с този уред,защото е доста скъп и до сега не ми е потрябвал,но ако трябва ще си купя.Някой може ли да ми разясни как и кога се ползва и дали ще ми свърши по-добра работа за смяната на маломощните транзистори от обикновенния поялник?
За сега това са въпросите,благодаря предварително и ще черпя !

Последната промяна е направена от smokee на Чет Авг 09, 2007 12:35; мнението е било променяно общо 2 пъти
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 04, 2007 16:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпросните транзистори са т.н. цифрови и поради тази причина не съм хич сигурен как си преценил, че са изгорели.
Много се съмнявам да е това причината.
Твоите са TK серия което означава, че са за SO (повърхностен монтаж) но не е проблем да се сменят и с "обикновен" поялник (зависи все пак какво разбираш под това Smile ).
По отношение на станциите - по този въпрос също има доста изписано във форума, а и не са хич даже вече скъпи. Става въпрос за такива които вършат сравнително добре работа (на за Weller обаче Smile ).
Без да го приемаш лично, но може би е по-добре да се консултираш с някой (заедно със свирката) който има повече опит.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
smokee
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 04, 2007 16:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами с риск да прозвучи нескромно - не мисля че опита ми е малко.Завършил съм електроника и се занимавам от много време с електроника ,но има много неща ,които не знам и не разбирам.На мен по-скоро ми пречи това ,че не съм сигурен в това което правя и страха от скъпата техника Smile Треперят ми ръцете когато запоявам по техника ,която струва над 5/600лв..А тези станции колко са поевтиняли ? Преди 1 година бяха по 200/250лв най-евтините...
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 04, 2007 16:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Около 100-те и то от доста отдавна.
Все пак ти предлагам да се консултираш на място.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 04, 2007 16:59    Заглавие: Re: Може ли малко помощ за ремонт на висок клас авто-плеър? Отговорете с цитат

smokee написа:
Транзисторите са ( DTC314TKH04 ).Другия проблем е,че до сега не съм сменял толкова малки и маломощни транзистори и не знам дали мога да ги запоявам с обикновенния си поялник.

Не е нужен "топъл въздух"-сменят се и със най-обикновен финен поялник.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Авг 04, 2007 17:16    Заглавие: Отговорете с цитат

smokee написа:
Ами с риск да прозвучи нескромно - не мисля че опита ми е малко.Завършил съм електроника и се занимавам от много време с електроника ,но има много неща ,които не знам и не разбирам.На мен по-скоро ми пречи това ,че не съм сигурен в това което правя и страха от скъпата техника Smile Треперят ми ръцете когато запоявам по техника ,която струва над 5/600лв..А тези станции колко са поевтиняли ? Преди 1 година бяха по 200/250лв най-евтините...
Били споделил марка и модел на свирката защото незнам да има кар аудио което да струва 5-600 лв а краиното му стъпало за звук да е 12 лв Май нещо ни качваш на черешата в момента За твое сведение моята станция е купувана преди 4 години и струваше малко над 120 лв със отстъпката Чакам да споделиш марка и модел на СКЪПАТА ТЕХНИКА която притежаваш
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
smokee
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 04, 2007 17:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Би ли ми обяснил защо ми е на мен да ви качвам на черешата,още повече пък теб ? Rolling Eyes Плейъра е скъп,не защото е особено висококачествен,а защото чете дискове ,които сами по себе си са много скъпи .За сравнение един такъв портативен плейър (като дискмен но не с компакт дискове) струва 400лв в момента.Аз този плейър съм го купувал преди 4 години за 600лв.Ако това според теб не е скъпо,сигурно си милионер.Не ме интересува в момента на какви цени вървят,а това колко съм броил аз.Модела е Sony MDX C7900R.Moга и снимки да кача и снимки на гаранцията с цената за невярващите и тези,които мислят,че ги качвам по дърветата.Интегралната схема на крайното стъпало е TDA7384 aко не се лъжа.Можеш да провериш за цената и.Както и да е,тази тема не съм я пуснал да правя реклама на автоплейъра,носителите които ползва или да се хваля "със скъпата си техника",за това и не споменах в първия пост .Ще помоля ако някой няма какво да каже по темата както "fishev" да се въздържи от коментар.Не карам никого на сила да ми вярва.А ако имате някакви въпроси ми ги задавайте на ЛС,ще ви отговоря
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Съб Авг 04, 2007 18:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Не разбрах какво толкова хвалиш дръгливия си кар със мини диск Това нещо се ползваше някъде в края на миналия век и началото на този Видях му панела Пусни тема в раздел ремонти все някой ще ти помогне В раздел общи приказки сичешем клавиатурите за отмора Laughing

Модерирано от RC
Темата в този раздел си е съвсем на място.
Пусната там, където го съветваш отново ще се озове тук.
Тук си е добре и добре се развива (като за тук).
Запази спокойствие, моля.
Върнете се в началото
bai_tishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Велико Търново

МнениеПуснато на: Съб Авг 04, 2007 20:52    Заглавие: Re: Може ли малко помощ за ремонт на висок клас авто-плеър? Отговорете с цитат

smokee написа:

,но преди около 2 години го наваля дъжда и както се досещате спря да работи.

Съдейки по това написано от теб по добре се обърни към някой който ги е правил тези работи по често-не само когато му се е налагало да прави собствената си свирка.Мокрено Сони-има доста копане (личен опит и то не само едно).Ще дадеш някой лев ,но пък ще се кефиш на свирката си.Помисли че може да "объркаш" нещо и да стане по зле(като с въпросните транзистори,които не знаеш какво предстъвляват).Това е съвет не заяждане с теб и познанията ти в електрониката Exclamation
grishan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Авг 05, 2007 7:00    Заглавие: Отговорете с цитат

Sony-тата имат защита от претоварване и късо съединение на изхода.При това положение крайното застава на mute и стои така до ресетване или пълно обезточване на системата.Вариантите са:или късо в някой кабел,или твърде нисък импеданс.Освен това какъв е този автомобил,та като завали дъжд мокри радиото.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети