|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
getzata Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Niakoi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 15, 2007 12:46 Заглавие: |
|
|
Мисля, че трябва да обърнеш внимание на времената за включване и изключване и за нарастване на спадане на фронтовете, също на капацитетите. Това са съществените разлики. Т.е. трябва да съобразиш с какъв ток ще зареждаш и разреждаш гейта, за да отпушваш и запушваш навреме транзистор. Ако ползваш двутактна схема, да съобразиш времената (dead time) за да не стане късо през двата транзистора.
Иначе не виждам други съществени разлики, освен че този с "А" накрая ще пече по-малко... |
|
|
 |
getzata Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 15, 2007 14:56 Заглавие: |
|
|
| Niakoi написа: | Мисля, че трябва да обърнеш внимание на времената за включване и изключване и за нарастване на спадане на фронтовете, също на капацитетите. Това са съществените разлики. Т.е. трябва да съобразиш с какъв ток ще зареждаш и разреждаш гейта, за да отпушваш и запушваш навреме транзистор. Ако ползваш двутактна схема, да съобразиш времената (dead time) за да не стане късо през двата транзистора.
Иначе не виждам други съществени разлики, освен че този с "А" накрая ще пече по-малко... |
Да двутактна е схемата- тази на мк.
Според вас кой ще е по добре да сложа? _________________ Всичко е ток и жици... |
|
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Сря Авг 15, 2007 19:40 Заглавие: |
|
|
Тя тяхната схема доколкото знам нямаше драйверни транзистори преди MOS транзисторите. Изходните стъпала на TL494 са еднотактни с по един транзистор и това не е добро решение със директното свързване. По-добре е със SG352, тъй като тя може да се свързва директно според дейташита и, понеже и с противотакни стъпала на изхода й.
IRFP150N е малко по-бърз, освен това има и по-малко съпротивление на канала (0,036) в наситено състояние (по-малки загуби). Но според мен ако не си купил транзисторите още, ти препоръчвам да вземеш IRFZ48N защото имат още по-ниско съпротевление на канала (0,014). а и са по-евтини.  |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|