|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
caligula Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 21:10 Заглавие: Проблем с AV на тв. FUNAI MS-20A |
|
|
Здравейте!
Имам стар телевизор FUNAI MS-20A, от който съм общо взето доволен, но след един инцидентен ремонт в квартален сервиз се появи следния проблем:
При включването на каквото и да било (видео-плейър, DVD, компютър) към видео-входа (и към СКАРТ-та и към ЧИНЧ-а) и при преминаване в режим AV, картината започва да подскача и да се разкривява, слиза надолу и отгоре се появява някаква линия, която също мърда. Това понякога става веднага, а понякога не, но най-често през определен период от време (най-често става при смяна на сцените във филм, или при силен звук от дадена сцена).
Пробвах какво ли не - смяна на кабели (СКАРТ, ЧИНЧ, различни екранировки), но общо взето нищо не помага.
И затова единствения начин да гледам нещо е през видеото с антенния кабел, но така картината е доста по-лоша.
Сменян му е и тунера с хипербанд-тунер.
Моля ви кажете, на какво се дължи това и дали бих могъл да го оправя сам или трябва да го нося някъде.
Поздрави! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 21:41 Заглавие: |
|
|
| Преди ремонта работил ли ти е нормално АВ входа ? Ако е работил нормално то според мен трудно би го ремонтирал сам.Бих ти препоръчал сервиз още повече че доста колеги от София са постоянни участници в този форум. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|