| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
AC Гост
|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 9:05 Заглавие: Транспорт на хладилник |
|
|
Здравейте на всички, трябва да транспортирам един работещ хладилник на село, но за съжаление нямам ремарке. Мисля да спусна облегалката на задната седалкаи и да го вкарам в багажника (автомобила е комби), ако го сложа легнал на вратата му като повдигна горната част на хладилника до тавана и го подпря, ще се повреди ли компресора? Какво бихте ме посъветвали, благодаря предварително  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
Фикри Нури Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 11:31 Заглавие: |
|
|
Чувал съм, че компресорните хладилници не трябва да се транспортират при накланяне по-голям от 45 градуса. _________________ http://www.velox-systems.eu/
В скайпа: filikon |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 13:26 Заглавие: |
|
|
| В компресира имало контакти ... реле или нещо такова което при накланяне се омаслява и затова трябвало да се остави прав известно време за да се отече маслото от контактите. Доколко е достоверна информацията обаче не знам. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 15:48 Заглавие: |
|
|
Хладилник с компресор може да се транспортира на една от двете си страни, но никога легнал на врата или гръб (където е т.нар. кондензатор). А на коя от двете страни може да легне зависи от конструкцията - трябва компресора да е в най-ниската точка и както вече се каза след транспорта два часа "почивка". _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
Добри Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 20:40 Заглавие: |
|
|
Моят съвет е да следите изходящите тръби на комресора да сочат нагоре за да не може маслото да тръгне да се стича към охладителя,и филтъра. В зависимаост от това го слагате на съответната страница но никога по гръб или на вратата. Двата часа неработене са си задължителни след всеки транспорт. _________________ Дайте ми акъл и информация, пари не ви искам. |
|
|
 |
AC Гост
|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2007 23:14 Заглавие: |
|
|
| Благодаря много на всички за съветите, вече ми стана ясно как да го позиционирам. |
|
|
 |
|