| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
shulio Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 8:02 Заглавие: Звънене на телефона чрез крушка |
|
|
Намерих една схема при която като ти звъни телефона и те известявя чрез светлинен сигнал
та реализирах я тази схема работи без проблем.Дразни ме само че релето което е на схемата като ти звъни телефона и постоянно залепя и отпуска при което се получава примигване на светлинния сигнал.Въпросът ми е как може да се преправи схемата така че тия пулсации който се получават при релето когато се звъни да се премахнат и когато дава свободно не да мига крушката ами да свети постоянно докато дава свободно на викащия |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ShaGratH^ Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 10:04 Заглавие: |
|
|
Вместо транзистора един тригер К155ТМ2 (7474) на изхода му транзистор-->към релето....нещо такова ми се върти в главата  |
|
|
 |
nophelet Активен потребител

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 10:07 Заглавие: |
|
|
Опитай с електролитен кондензатор 4.7/16 V или 10.0/16V между 5 краче на оптрона и маса. _________________
 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Сеп 10, 2007 13:09 Заглавие: |
|
|
Благодаря за помоща нофелет .Идеята ти свърши работа.Изпробвах различни варианти и 32мФ 16В свърши работа.Сега всичко е 6.Още веднъж благодаря |
|
|
 |
BUJO_ Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 19, 2007 20:35 Заглавие: |
|
|
| Има ли начин да се направи когато ми звъни GSM-ма да светят светодиоди. |
|
|
 |
krasiorocknroll Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 19, 2007 20:38 Заглавие: |
|
|
Има.Продават се такива аксесоари.
А за крушката има и по-лесен начин-променливото напрежение което се подава от централата/ЦИФРОВА ИЛИ АНАЛОГОВА/ е 25херца.То може да бъде изправено с една грец,един кондензатор,монтира се и едно реле или оптрон и те могат да управляват други неща.Успех  _________________ http://www.bg-sonic.com/members.php?id=147
Последната промяна е направена от krasiorocknroll на Сря Сеп 19, 2007 20:44; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Сеп 19, 2007 20:39 Заглавие: |
|
|
| Преди време продаваха едни лепенки с SMD светодиоди, лепяха се на GSM-ите около антената, (рекох и аз да съм в крак с модата ама на тогавашния ми апарат Siemens S45 не можаха да светнат, явно паразитното излъчване му е било малко, докато на разни ериксони светеха като коледна елха) но май им мина модата вече и не ги виждам нещо. Попитай по магазините за аксесоари, може и да има. |
|
|
 |
BUJO_ Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 20, 2007 18:06 Заглавие: |
|
|
| Ще потърся от тия лепенки. Дано успея да направя да свети такъв светодиод |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Сеп 20, 2007 19:46 Заглавие: |
|
|
| krasiorocknroll написа: |
А за крушката има и по-лесен начин-променливото напрежение което се подава от централата/ЦИФРОВА ИЛИ АНАЛОГОВА/ е 25херца.То може да бъде изправено с една грец,един кондензатор,монтира се и едно реле или оптрон и те могат да управляват други неща.Успех  |
За сведение само.Променливото напрежение може да бъде изправено съгласен съм,ама по тази линия върви и 50V прав ток а като звъни телефона се подава променливо от централата.Пък и ако си разгледал схемата е почти точно това което ти казваш
До BUJO_
Този GSM ще го ползваш ли активно след като направиш този светодиод да свети като ти звъни телефона или просто искаш да изпробваш |
|
|
 |
BUJO_ Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Сеп 20, 2007 21:41 Заглавие: |
|
|
Искам да изпробвам Идеята хрумна на един мой френд. Утре ще потърся от тези лепенки с SMD светодиоди. |
|
|
 |
|