Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Проблеми с ELITE DHT-791X
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivo111213
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ловеч

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 9:45    Заглавие: Проблеми с ELITE DHT-791X Отговорете с цитат

Колеги в момента се блъскам с поредния боклук DHT-791X. От когато е купувана системата субуфера не работи! По суб канала идващ от процесора не се чува нищо друго освен един шум, който изчезва само като се намали до "00" което ще рече, че го няма само при отпушване на муте транзисторите. Другия проблем е че някой път при комутиране на DVD,TUNER,AV1,AV2 забива!
Гледам в друг форум за същия модел система, същите проблеми. Явно всеки модел с недостатъците си. Как се оправя това? Флаш?
Който се е блъскал с такава тояга нека да сподели какво е "разгадал"!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 18:52    Заглавие: Re: Проблеми с ELITE DHT-791X Отговорете с цитат

ivo111213 написа:
Колеги в момента се блъскам с поредния боклук DHT-791X. От когато е купувана системата субуфера не работи! По суб канала идващ от процесора не се чува нищо друго освен един шум, който изчезва само като се намали до "00" което ще рече, че го няма само при отпушване на муте транзисторите. Другия проблем е че някой път при комутиране на DVD,TUNER,AV1,AV2 забива!
Гледам в друг форум за същия модел система, същите проблеми. Явно всеки модел с недостатъците си. Как се оправя това? Флаш?
Който се е блъскал с такава тояга нека да сподели какво е "разгадал"!

Преди да започнеш да го "ремонтираш", най-напред му сложи един истински DVD диск - да не е записван на компютър и да не е от вестниците. След това влез в менюто на DVD-то, оправи му настройките и тогава пиши каво е станало.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
fishev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 19:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Колега Токио защо му отговаряш виж му писанията "ТОЯГА " "БОКЛУК" Някой като не може да оправи нещо и започва да му намира кусури "РАЗГАДАЛ"тук см техници а не ГАДАТЕЛИ.Отделно от това този модел е все още в гаранция и във Ловеч си има сервиз Познаваш колегата Цанко Танов от Ловеч бяхме заедно на Рибарица тримата в кръчмата до реката Laughing
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Tokio
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ямбол

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 19:30    Заглавие: Отговорете с цитат

fishev написа:
Колега Токио защо му отговаряш виж му писанията "ТОЯГА " "БОКЛУК" Някой като не може да оправи нещо и започва да му намира кусури "РАЗГАДАЛ"тук см техници а не ГАДАТЕЛИ.Отделно от това този модел е все още в гаранция и във Ловеч си има сервиз Познаваш колегата Цанко Танов от Ловеч бяхме заедно на Рибарица тримата в кръчмата до реката Laughing

Аз исках само да му кажа, че е твърде възможно DVD-то да не е повредено.
Върнете се в началото
ivo111213
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 19:46    Заглавие: Re: Проблеми с ELITE DHT-791X Отговорете с цитат

Tokio написа:
Преди да започнеш да го "ремонтираш", най-напред му сложи един истински DVD диск - да не е записван на компютър и да не е от вестниците. След това влез в менюто на DVD-то, оправи му настройките и тогава пиши каво е станало.

Естествено че пробвах с матрични DVD дискове и то не един, не пускам сефте такъв Б****К. Настройките съм ги пробвал в всякакви комбинаций освен обичайните - не става! Същно не е нормално баса да не свири на ЦД, Мп3, тунер... но айде, факта в че никога и на нищо не свири.
fishev написа:
Колега Токио защо му отговаряш виж му писанията "ТОЯГА " "БОКЛУК" Някой като не може да оправи нещо и започва да му намира кусури "РАЗГАДАЛ"тук см техници а не ГАДАТЕЛИ.Отделно от това този модел е все още в гаранция и във Ловеч си има сервиз Познаваш колегата Цанко Танов от Ловеч бяхме заедно на Рибарица тримата в кръчмата до реката

Ако са ти минали през ръцете достатъчно изделия като това, и ако си отварял скъпа техника не мисля, че би го назовал по друг начин!!! Evil or Very Mad По въпроса с разгадаването, пройзводители на подобни марки си правят каквото, където и както намерат за добре.
Цанко Танов - да познавам го, това не виждам какво общо има с случая след като DVD-то няма гаранция.
Върнете се в началото
pamporov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 20:44    Заглавие: Отговорете с цитат

За проба на такива устройства съм си направил специален диск на който като се пусне, на екрана на ТВ излиза схематично разположението на тонколоните и към която пусне звук я подчертава. Някъде от безкрайния интернет съм дърпал навремето файла, но откъде и как не помня, ако ти се налага мога да ти драсна едно ДВД и да го изпратя. Поне ще си сигурен че от диска излизат 5.1 звуци към всеки канал!
Върнете се в началото
ivo111213
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 21:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси колега, аз също разполагам с такъв диск. Добре ме сети с него не бях пробвал. Одеве опитах и с него но отново резултата беше отрицателен Sad
Както и да го мислим факта е, че на суб канала няма никой! Проверих за наличие на сигнал още на входа, на съответния канал - няма! Като го усиля има само едно тихо (пищене, бял шум) както искате така го наречете.
Почвам да си мисля за ъпдейт? Rolling Eyes
Върнете се в началото
rumen va4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: montana

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 22:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Почти 100% не си си оправил настройките в менюто и престани с обръщението колеги.Форума е на техници а не на търговци а от постовете ти личи че си повече търговец отколкото техник.Както Фишев каза това че не нещо не можеш да оправиш не е основание да го наричаш боклук и тояга.Ако искаш да знаеш за ремонт такива са идвали предимно от цигани и вътре се сещаш какво ще видиш-прах и да не изброявам още какво друго съм виждал или пък некое крайно стъпало по често от токов удар или висока мрежа.Според думите ти крайното си е здраво така че цъкай из менюто.
Върнете се в началото
ivo111213
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 23:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Румене, не си ти този който да ми кажи кой как да наричам! Да сме на ясно, ще наричам който както преценя! Другото което ще ти каже е, че както сам знаеш форума си има раздели, когато опира до търговска дейност аз си пускам темите където трябва! А това че ме смяташ повече за търговец от колкото техник, не ми е ясно как си го обесняваш. Вероятно трябва да почна да пускам по-често теми в този раздел Wink

По същество. Относно настройките ти написах няколко пъти че са направени както трябва! Блъскал съм се с подобно на което процосора беше MediaTek, там има доста повече работи за пипане...НЕ Е ОТ НАСТРОЙКИТЕ!!! Нека повече да не продължава коментара по този въпрос в всеки пост. Стъпалото че е здраво също съм споменал.
Върнете се в началото
rumen va4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: montana

МнениеПуснато на: Сря Авг 29, 2007 23:33    Заглавие: Отговорете с цитат

Както забелязах започнал си да набираш бройката.За норматив пусна едно и също нещо в три теми!За седмица си минал в най-висока категория техник. Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети