|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
LudmilC Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 21:58 Заглавие: Samsung ck5062t треснат от гръм |
|
|
| Значи, ето я историята. Тела от гръмотевицата му се изпарили няколко пътечки включително маса от към ниските волти. Всичко там изпогоряло и дава на късо. Клиента казва дай 10 кинта да не го мъкна обратно. Ние по принцип не купуваме боклуци ама нещо ме човръкна та му дадох. И почнах ... захранване TDA 4605-3, полеви, 7805, 7808, 7812, проц. CTV322S, видео TDA8362. Извади мижава снежинка и свит размер по V и H, Честота над 20 кHz. OSD има. Ta до тука, кварц сменен, напрежение 8 в. точно. Оригинално TDA8362 без букви, новото също. Прерових нета и не можах да намеря що за шаси е това. Колеги, помагайте, че от "часпром" не мога да си погледна другата работа! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 22:08 Заглавие: Re: Samsung ck5062t треснат от гръм |
|
|
| LudmilC написа: | | Значи, ето я историята. Тела от гръмотевицата му се изпарили няколко пътечки включително маса от към ниските волти. Всичко там изпогоряло и дава на късо. Клиента казва дай 10 кинта да не го мъкна обратно. Ние по принцип не купуваме боклуци ама нещо ме човръкна та му дадох. И почнах ... захранване TDA 4605-3, полеви, 7805, 7808, 7812, проц. CTV322S, видео TDA8362. Извади мижава снежинка и свит размер по V и H, Честота над 20 кHz. OSD има. Ta до тука, кварц сменен, напрежение 8 в. точно. Оригинално TDA8362 без букви, новото също. Прерових нета и не можах да намеря що за шаси е това. Колеги, помагайте, че от "часпром" не мога да си погледна другата работа! |
Аз преди години правих телевизор с подобни поражения от гръм. Няма да повярваш, но смених всички полупроводници в него, като накрая се оказа, че и ТХО-то е дало фира . Та моя съвет е - зарязвай го и не си прахосвай времето и парите с него. Ако кинескопа е читав, от него можеш да си избиеш парите някой ден. |
|
|
 |
LudmilC Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 22:19 Заглавие: |
|
|
| Номера е, че вече съм си изхабил времето с него, ТХО-то мисля, че е наред, ако оправя проблема с честотата в най-лошия случай остава тунер, който чака на едно шаси от BADSON. Телевизора е много запазен, чистичък, как да не го стегне човек. |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 22:19 Заглавие: Re: Samsung ck5062t треснат от гръм |
|
|
| LudmilC написа: | | Значи, ето я историята. Тела от гръмотевицата му се изпарили няколко пътечки включително маса от към ниските волти. Всичко там изпогоряло и дава на късо. Клиента казва дай 10 кинта да не го мъкна обратно. Ние по принцип не купуваме боклуци ама нещо ме човръкна та му дадох. И почнах ... захранване TDA 4605-3, полеви, 7805, 7808, 7812, проц. CTV322S, видео TDA8362. Извади мижава снежинка и свит размер по V и H, Честота над 20 кHz. OSD има. Ta до тука, кварц сменен, напрежение 8 в. точно. Оригинално TDA8362 без букви, новото също. Прерових нета и не можах да намеря що за шаси е това. Колеги, помагайте, че от "часпром" не мога да си погледна другата работа! |
Не се е напаснало TDA8362 .
Значи кажи ми как е свързан крака на NTSC кварца???Добави втори кварц за NTSC или пробвай крака на NTSC-кварца да се подаде към +8 V през резистор 8,2кОм или 47 кОм.
За 34 кр. говоря. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
LudmilC Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 31, 2007 23:09 Заглавие: |
|
|
| 34 кр. е към 8в. ама не знам през какъв R. Ще пробвам това с 8,2 и 47 к, даже го видях някъде и съм си го записал, ама в неделя, че днеска(вече) имам празник. Междувременно ако някой знае що за шаси е или пък има схема ще съм му много благодарен, щото е треснат, знам ли, може и друг проблем да има. |
|
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 01, 2007 2:06 Заглавие: |
|
|
| LudmilC написа: | | ... Честота над 20 кHz... | Виж колко е напрежението на 39кр. на TDA8362 X-ray protection. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 01, 2007 7:34 Заглавие: |
|
|
| LudmilC написа: | | 34 кр. е към 8в. ама не знам през какъв R. Ще пробвам това с 8,2 и 47 к, даже го видях някъде и съм си го записал, ама в неделя, че днеска(вече) имам празник. Междувременно ако някой знае що за шаси е или пък има схема ще съм му много благодарен, щото е треснат, знам ли, може и друг проблем да има. |
Пробвай със тези две стойности на резистора,ако не стане-сложи за проба и кварц и ако и така не стане-рапортувай да те насочваме допълнително че работата около тоя 34кр е доста пипкава. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
LudmilC Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 01, 2007 10:17 Заглавие: |
|
|
| Проблема с картината решен. Оригинално имаше 8,2к, смених с 47к. и всичко е ок. Остава да сменя тунер. Относно шасито, силно ме съмнява че е някаква турска ментовка, кинескоп ORION A48JLL80X01, на платката бележка 2620 ORION, на 3 места на платката има надпис 971S |
|
|
 |

|
Пуснато на: Съб Сеп 01, 2007 10:41 Заглавие: |
|
|
Разгледай как са крачетата -все си мисля че на това шаси TEMIC 2000 ,TEMIC 3400 -пасваше идеално.Той тунера там беше аналогов-от старите Филипси CP90,CP110 също има такива ама ония нямат хипер...
KSH-93E e аналога по Селтека... _________________ Мегатрон-2007 ООД
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|