| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Нед Сеп 02, 2007 19:26 Заглавие: Мерене на индуктивност |
|
|
Как става тоя номер, виждал съм ръчно правени уреди като се ползва стрелковия индикатор от китайски мултимер... Някой да има схема или някакво инфо? _________________ Както си работеше и спря... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Нед Сеп 02, 2007 19:51 Заглавие: |
|
|
Има лесни схемички приставки за честотомер, но за целта ти трябва честотомер поне до 3-4 MHz.Аз съм си направил неудобството при моя вариант е, че не отчита индуктивноста директно а трябва пресмятане по една лесна формула. При качествено калибриране точноста е много голяма и има възможност да мери много малки индуктивности моя мери на проводниче около 10 см направено U-образно. Може да се мине и с осцилоскоп, но и пресмятанията ще се увеличат. Ако те интересува може да потърся схемата и да я начертая на компютара. Иначе съм срещал и схемички барбар с честотомер и преубразовател които отчитат директно върху скала, но е по сложничко предполагам това което си виждал за стрелкови уред е нещо подобно. Потърси из списанията Радио, телевизия и електроника и ако намериш МладКонструктор. В тях има подобни неща.
Ето линк за списанията цък |
|
|
 |
Milen_haskovo Опитен потребител

Регистриран на: 11 Фев 2005 Мнения: 1404 Местожителство: София/Хасково
|
Пуснато на: Нед Сеп 02, 2007 20:30 Заглавие: |
|
|
Трябва ми за "големи" индуктивности - поне от 2-3 хенри нагоре... _________________ Както си работеше и спря... |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Сеп 02, 2007 20:53 Заглавие: |
|
|
Мери се времето на насищане в такъв случай. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
|