| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
chris Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 20:46 Заглавие: транзистор 7N60B |
|
|
| Здравейте, имам следния проблем. Опитвам се да поправя телевизор Neo TV-2162TFX, който след работа около час губи образ и звук, а след кратка почивка може пак да работи около половин час или дори повече, но непременно идва момент, в който спира. Крайният му транзистор е 7N60B. Тъй като при по висока температура на помещението телевизорът изключва по-бързо, хипотезата ми беше, че крайният транзистор излиза от режим при достигане на определена температура. Добавих алуминиеви пластинки към охладителя и работата на телевизора без прекъсване скочи на 2 часа. Възможно ли е да има някакъв частичен пробив в транзистора или просто по производствени причини да е с по-лоши параметри (това е MOSFET транзистор с N-канал и с вграден диод за защита, а с този тип не съм запознат)? Или би могло да има и възможна друга причина, за която не се сещам? Ще бъда много благодарен, ако някой ме насочи към предполагаема причина за този дефект. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivan dimitrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 20:54 Заглавие: |
|
|
| Според мен причината е друга.Съветвам Ви да се обърнете към сигурен сервиз.Ако причината беше прегряване на транзисторът то той щеше да предаде богу дух.Ако имахте познания в областта нямаше там да търсите проблемът така че - сервиз. |
|
|
 |
chris Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 20:57 Заглавие: |
|
|
| много благодаря!!! |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 20:57 Заглавие: |
|
|
Предполагам, че и за телевизора, и за теб ще е по-добре да го занесеш в сервиз. Повредата може да бъде на много места, но в никакъв случай за това не е виновен | Цитат: | | Крайният му транзистор |
|
|
|
 |
chris Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 21:12 Заглавие: |
|
|
| да, истината е, че не съм специалист в областта, ще се вслушам в съвета ви, сърдечно благодаря за отзивчивостта! |
|
|
 |
borko 30 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 21:29 Заглавие: |
|
|
Той този транзистор е на захранването !Краен не се ли вика на транзистора на хоризонтала(на ТХО)  |
|
|
 |
chris Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 21:35 Заглавие: |
|
|
| А, ама аз мислех, че този е за хоризонталното отклонение... както вече признах, лаик съм, но в някакъв руски сайт този транзистор беше определен като такъв за развивката... но може би аз съм в грешка. |
|
|
 |
bamze Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 22:35 Заглавие: |
|
|
Поне кажи състава на тв . Най вероятно при тебе е китайче на KONKA с TDA4605 ама не ни карай да гадаем  _________________ Иво Банов |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 23:09 Заглавие: |
|
|
| доколкото разчетох, е TDA 8174A, освен това излязох кръгъл идиот - транзисторът към ТХО-то е D 2102, аз съм разменил в ума си означенията след затварянето на капака... |
|
|
 |
todoran Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 23:14 Заглавие: |
|
|
ТДА8174 е доста вертикален чип
и няма нищо общо със захранването |
|