| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 13:21 Заглавие: Телевизор Beko светла черта в горния край на изображението |
|
|
| Здравейте!Имам проблем с тв Beko със верт отклонение с тиристор и ТЕА2029.При леко свит верт.екран няма проблем,но ако се коригира размера до нормален в горния край се явява хор.светла линия,която дразни.При разширяване на р-ра надолу се разш. нормално,докато в горния край сбива изобр.до светлата линия.При замяна на тиристора няма резултат.Ако някой може да помогне приемам всякакви съвети. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 13:44 Заглавие: |
|
|
| Какъв е модела все пак на BEKO-то? Шаси? |
|
|
 |
kostadin iantchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 14:05 Заглавие: |
|
|
Смени ли електролитните кондензатори около вертикалното? _________________ Отдел за борба с "бъговете" по електрониката. |
|
|
 |
коце Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 14:35 Заглавие: |
|
|
На отклонителната система има резистор R736-220R.Провери да нее изгорял  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 15:05 Заглавие: |
|
|
| Шасито е 10.3.ел.к-ри наоколо съм ги сменил.Сега ще проверя и резистора в Откл.с-ма. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Пет Дек 10, 2004 15:53 Заглавие: |
|
|
| Благодаря Ви!Резистора на откл.система не беше прекъснал,но беше сложен 82ома и при 130ома нещата се успокоиха при 220ома се появиха няколко тъмни ивици хор.разположени в горния край на изображението.Явно или е много критично това стъпало към импеданса на откл. система или има нещо което ми убягва,но със този резистор работи добре,така,че го оставям да работи тъй . |
|
|
 |
|