| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
cvb Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ditronix Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 12:22 Заглавие: |
|
|
Ами тъй като гледам PDF-а-при смяна на поляритета  _________________ Не е важно кой си,а колко струваш!
DRL модули за всички видове автомобили! |
|
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 12:34 Заглавие: |
|
|
| Ditronix написа: | Ами тъй като гледам PDF-а-при смяна на поляритета  |
Ами тъй като гледам PDF-а и като гледам въпроса отговора не е достатъчно изчерпателен.Трябва да му обясниш какво е диод,как се изобразява графично,какво е това животно поляритет и т.н.  |
|
|
 |
cvb Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 12:51 Заглавие: |
|
|
| rumen va4ev написа: | | Ditronix написа: | Ами тъй като гледам PDF-а-при смяна на поляритета  |
Ами тъй като гледам PDF-а и като гледам въпроса отговора не е достатъчно изчерпателен.Трябва да му обясниш какво е диод,как се изобразява графично,какво е това животно поляритет и т.н.  | ми така другия ше иэгори - колко съм гръмнал така..обикновени ! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 12:56 Заглавие: |
|
|
Ми няма да гръмне ако му подадеш напрежение колкото трябва.Там си е описано всичко от... до.... ама трябва малко да се прочете. _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 12:59 Заглавие: |
|
|
| Еми затова писах че отговора не е достатъчно изчерпателен защото трябва да ти се напише цял учебник като отговор.Има доста литература по въпроса просто трябва да почетеш! |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 13:01 Заглавие: |
|
|
| cvb написа: | | ми така другия ше иэгори - колко съм гръмнал така..обикновени ! |
Глупости на търкалета.
Светодиода "свети" от протичащия през него ток, а не от приложеното напрежение.
При това свързване на диодите, този който е вързан в обратна посока към него ще бъде приложен пада на напрежението на този който е в права посока (светещия). А това напрежение е от порядъка на 1,2 - 1,8 V и няма как да "изгори" обратно включения!
Дори и в права посока може да изгориш светодиода ако нямаш токоограничаващо съпротивление последователно на него!
Защо не се запознаете малко с материала бе момци преди да пишете бисери по форумите! |
|
|
 |
cvb Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 13:19 Заглавие: |
|
|
| RC написа: | | cvb написа: | | ми така другия ше иэгори - колко съм гръмнал така..обикновени ! |
Глупости на търкалета.
Светодиода "свети" от протичащия през него ток, а не от приложеното напрежение.
При това свързване на диодите, този който е вързан в обратна посока към него ще бъде приложен пада на напрежението на този който е в права посока (светещия). А това напрежение е от порядъка на 1,2 - 1,8 V и няма как да "изгори" обратно включения!
Дори и в права посока може да изгориш светодиода ако нямаш токоограничаващо съпротивление последователно на него!
Защо не се запознаете малко с материала бе момци преди да пишете бисери по форумите! | искам да кажа че като го обърна +и- и само гори а иначе този диод тряа да е на повер леда на пц кутията за факс - месидж и хибернеит режим чее с 2 пина... |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 13:24 Заглавие: |
|
|
| cvb написа: | | ми така другия ше иэгори - колко съм гръмнал така..обикновени ! |
Прочети "Полупроводникова техника" на Ат.Шишков-том 1 е за дискретните елементи-ей така за обща култура ако щеш.
Написан е много увлекателно и на достъпен език.Много знания ти куцат и от това пишеш разни изцепки,дето се смеят колегите. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Сеп 08, 2007 13:44 Заглавие: |
|
|
Ми то всяко нещо си има начало....Според мен това е закона на Ом.Виждам я темата на къде отива  _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|