|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Aleks_bg Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 20:47 Заглавие: |
|
|
Произволен говорителя няма да пасне просто ей така към кутията. Но бас някакъв ще изкара да речем. По големия проблем е че и филтри трябват за да получиш желания ефект. За самоделни субвуфери е най добре да имаш подходящ 3 канален (или повече) усилвател който да е със вградени активни филтри. Тогава е лесно, не ти трябват пасивни. Иначе пасивните трудно ще ги напаснеш с тези на озвучителните ти тела особено ако нямаш опит. Става естествено ама е много писане а и си е играчка. Потърси книжка или друга информация. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 21:49 Заглавие: |
|
|
| ми то филтър аз лесно ше си напрвя ,даже имам един филтър за ниски самоче нямам яка колона за да има ефект от него... а усилвател мисля да си направя този 200W ватовия от млад конструктор,с малко подобрения...и ще е супер ,ама първо говорител требва да намеря,а нямам представа откаде да го купя и да не попадна на някав голавода.затова искам някой да ме ориентира и насочи какъв да зема ... предполагам някъв 4ohm/150-200w ще ме ореди.То нали се пада 11,8 инча говоритела, или бъркам нещо? 30:2,54=11,8 или не е така>? |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Сеп 11, 2007 23:13 Заглавие: |
|
|
Вай, 200 вт ... няма ли да му се напука боята на това
Ако ще купуваш скъп бас не е разумно да пестиш от кутията. По принцип не можеш да сложиш произволен бас в някаква кутия. Това е акустична система която трябва да се сметне и настрои ако искаш да използваш максимално баса.
Пасивните филтри лесно се правят или се купуват ама се настройват трудно към конкретните говорители. Ако ще си правиш усилвателя направи го 2.1 - стерео и субвуфер. За теб това е оптимално. Активните филтри са далеч по лесни и удобни за настройка и в твоя случай имат ред предимства. Така или иначе ще ти е нужна техника за тестване на филтрите и говорителите. Най-добре с компа. Има такива програмки за тестване които използват звуковата карта.
Пак ти казвам намери си книжка или потърси инфо в нета. Направата на озвучителни тела не е тема за която можеш да събереш инфо от няколко поста. Изписах една страница и не съм ти казал и една стотна от това което ще ти трябва. Няма да стане във форума, темата ще бъде заключена много преди да получиш нужната информация. _________________ Човек обича да прави това което му се отдава. Аз обичам да правя нищо  |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Сря Сеп 12, 2007 15:43 Заглавие: |
|
|
ок,мерси за информацията ще се порова тук там... а тази книжка,каква е и откаде мога да я намеря ? |
|
|
 |
joda Опитен потребител

|
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|